Steiermarks GP; løbsresume: A walk in the park for Hamilton

Det var et helt andet Grand Prix denne søndag i modsætning til en uge siden. Lewis Hamilton førte løbet fra start til slut, mens både Leclerc og Vettel måtte udgå.

Steiermarks Grand Prix 2020 . Copyright Ferrari

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 12/7 2020 klokken 17:07

Hamilton tog starten i sikker stil, mens Verstappen på andenpladsen en overgang måtte forsvare sig mod Sainz, der forsøgte sig med en overhaling gennem første sving. Det lykkedes dog ikke for spanieren, og kort efter måtte han give fortabt over for Bottas, således at finnen nu var oppe på tredjepladsen og kunne sætte jagten ind på Verstappen.

På første omgang i sving tre blev det - hvis ikke det allerede var slemt - en endnu værre dag for Ferrari, da Leclerc i sin iver efter at stjæle et par placeringer forsøgte sig med en overhaling på indersiden af Vettel. Det resulterede i, at Leclerc's bil ramte kerben på indersiden af svinget, der derved løftede hans bagende over på Vettel's racer, og tyskeren fik på den måde ødelagt sin bagvinge. Leclerc måtte udgå et par omgange senere med et beskadiget gulv. Ærgerligt for Ferrari, der på den måde ikke fik data på deres nye opdateringer.

Dette betød naturligvis også en Safety Car. George Russell, der havde bemærket sig i kvalifikationen med en startplads som nummer 11, gik straks ind i en kamp med Kevin Magnussen. Desværre for briten tabte han kontrollen over bilen i sving seks, hvilket sendte ham ud i gruset og ned bagest i feltet.

Efter de første 25 omgange gik Verstappen i pit, fik monteret medium dækket og kom ud foran sin teamkollega. Esteban Ocon fulgte kort tid efter, men i modsætning til Verstappen blev franskmanden i pitten. Årsagen angivet som værende bremseproblemer. Hamilton pittede på omgang 27 og overlod dermed føringen til Bottas, der dog ikke havde pittet endnu.

Sergio Perez gjorde sig særligt bemærket denne søndag, først på den heldige måde, senere på den knap så heldige. Årsagen til det positive skal findes i, at mexicaneren over flere omgange satte hurtigste tid, og han var endda helt oppe og snuse til fjerdepladsen, som Alex Albon ellers havde siddet på gennem en længere periode. Her stoppede heldet dog også for Perez, og i udgangen af sving fire - der hvor Albon blev kastet af banen sidste weekend - forsøgte Perez sig med en overhaling, hvilket desværre endte skidt og med en knækket frontvinge som resultat. En skade, der var tæt på at koste Perez stort set alt, han havde opbygget denne eftermiddag.

15 omgange før det ternede flag var Hamilton komfortabelt i føring, da Verstappen ikke havde tempoet til at følge med på andenpladsen. Bottas på tredjepladsen kørte sig stille og roligt tættere på, godt hjulpet på vej af en delvist ødelagt frontvinge hos Verstappen. Bottas kørte sig op og forbi Verstappen på omgang 67 efter flot forsvarende kørsel fra hollænderen.

Både Sainz og Verstappen pittede sent i løbet i forsøget på at få det ekstra point for hurtigste omgang, hvilket lykkedes for Sainz, selvom at Hamilton også gjorde sit for at maksimere sin pointhøst.

Som nævnt tidligere var det ved slutningen af løbet lige ved at gå helt galt for Perez. Mexicaneren haltede hjem mod mål, hvilket betød at han i sving ni måtte se sig overhalet af Norris, der dermed kørte en femteplads hjem. Der skulle på det nærmeste målfoto til at afgøre, hvem der kørte afsted med sjettepladsen, men Perez formåede lige nøjagtig at holde sig foran Stroll og Ricciardo. Carlos Sainz og Daniil Kvyat sluttede som nummer ni og ti.

Kevin Magnussen og Romain Grosjean formåede at gennemføre løbet denne weekend, men kun for at slutte som nummer 12 og 13. Der er stadig lang vej til den performance, vi tidligere har nydt godt af.

Hamilton kronede altså en problemfri weekend med sejren foran Bottas. Det var i øvrigt den første Mercedes 1-2 sejr siden 2019.



Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Steiermarks GP: Løbet LIVE. Hamilton vinder. Renaults protest rammer også Mercedes »