Pirelli dækkene til weekenden

Hungaroring tæt på Budapest i Ungarn, er vært for det sidste løb inden sommerferien for Formel 1. Pirelli informere her om hvad de har givet holdene at lege med.

Tysklands Grand Prix 2019 . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 26/7 2021 klokken 15:07

Der er mange der sammenligner Hungaroing med Monaco, blot uden den hårde konsekvens med barriere til at møde kørere, der ikke kan overholde banebegrænsningen.

Under alle omstændigheder, er det en bane der er markant anderledes end Silverstone, som Formel 1 feltet besøgte sidst.

Hungaroring er en bane af den gammeldags type, hvor det ene sving afløses af det næste, hvilket sætter store krav til kørerne og dækkene.

Pirelli melder ud, at det er svært at pege på en enkelt strategi, som den hurtigste, da løbet giver mulighed for at vinde både med en et stop strategi og en to stopper.

Det er relativt svært at overhale på den snævre bane, men absolut ikke umuligt.

Pirelli Budapest 2021Pirelli Budapest 2021
Copyright Pirelli


Som det kan læses ud fra Pirellis skema, er det en bane der kræver bilernes maksimale downforce, mens det relativt lave vejgreb, sætter dækkene på hårdt arbejde.

Mercedes kommer til Ungarn med en lille overhånd, men hvis Red Bull raceren får mulighed for at folde sig fuldt ud, er det dem der er favorit til at løbe med sejren på søndag.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Wolff afskriver ikke flere sammenstød BREAKING: Red Bull indleder sag mod Mercedes »