Piquet undskylder – og straffes

Max Verstappens svigerfar, den tidligere brasilianske F1-verdensmester Nelson Piquet, undskylder nu for sine nedsættende udtalelser om Lewis Hamilton. Det betyder dog ikke, at alt er som det plejer…

Ayrton Senna, Alain Prost og holdkammeraterne Nigel Mansell og Nelson Piquet . Copyright Williams F1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 30/6 2022 klokken 14:06

Nelson Piquet kom i store problemer efter det kom frem, at han tilbage i november sidste år havde udtalt sig nedsættende om Lewis Hamilton.

Piquet har senere været ud og undskylde for sine bemærkninger om Hamilton: I en erklæring forklarer brasilianeren ganske vist, at ordene var dårligt valgt, men at hans brug af ordet ”neguinho” ikke var ment racistisk eller nedsættende.

I øvrigt er brugen af orden historisk betinget og en almindelig del af omgangstonen i det brasiliansk-portugisiske sprog, som kan sidestilles med brugen af ”fyr” eller ”person”, mener Piquet.

Det er dog de færreste portugisisk-sprogede medier i Brasilien, der køber den forklaring:

CNN Brasil skrev, at Piquet brugte et ”racistisk udtryk” (...fez uso de termo racista...) til at betegne Lewis Hamilton med, og der er åbenbart heller ikke andre, der støtter Nelson Piquet i den forklaring – så sagen får nu åbenbart konsekvenser for Piquet:

Ifølge flere medier som The Guardian er Nelson Piquet nu blevet udelukket fra paddocken, hvor han ikke har lov til at vise sig med svigersøn Max Verstappen.

Hamilton var plaget af rygsmerter. Azerbajdsjans GP 2022Hamilton var plaget af rygsmerter. Azerbajdsjans GP 2022
Copyright Mercedes AMG F1 - LAT Images


Den nu tidligere Red Bull-juniorkører Jürij Vips blev for nyligt fyret fra Red Bull pga. lignende racistiske ytringer. Vips får dog lov til at køre F2-sæsonen færdig, har HiTech-team meddelt på Twitter.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« McLaren skruer ned for udviklingen Ecclestone vil stadig dø for Putin »