Mazepin er kold – resultaterne skal nok komme

Nikita Mazepin har mildt sagt haft en svær start på sin Formel 1-karriere. Han udsættes konstant for hån og spot, men han er ligeglad, for resultaterne skal nok komme før eller siden, mener han og Günther Steiner.

Nikita Mazepin. Bahrains GP 2021. . Copyright Haas F1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 19/5 2021 klokken 09:05

Mazepin - eller ”Mazespin” som han også kaldes – har ikke haft den bedste start på F1-karrieren…

Russeren er blevet voldsomt kritiseret for at have krænket en kvinde seksuelt og lagt hændelsen på nettet, han er kendt som en notorisk hidsigprop, og køreevnerne bag rattet i en Formel 1-bil har indtil videre ikke været imponerende på F1-niveau.

Desuden har Mazepin fået sin helt egen hjemmeside hvor man se, hvor lang tid det er siden, russeren spandt af banen samt en samling af hans bedste spins.

Men i et interview med den russiske udgave af motorsport.com udtaler Mazepin, at årsagen er, at det hele er nyt for ham:

"Jeg har ikke erfaring nok på det tekniske område til at forklare, hvad der sker,“ udtaler Mazepin. Desuden mener han, at bilen ikke ligger godt til hans kørestil, og derfor ligger han langt efter Mick Schumacher.

Haas-teamchefen gør alt for at tage kuglerne for Mazepin. I samme interview citeres Steiner for at sige, at han ikke gider høre på „haters“: „Det drejer sig ikke om, hvordan du falder, men hvordan du rejser dig igen,“ udtaler Steiner med henblik på Mazepins situation.

Australiens Grand Prix 2020. Günther SteinerAustraliens Grand Prix 2020. Günther Steiner
Copyright Haas F1


Men Mazepin er overbevist om, at resultaterne nok skal komme, for stemningen hos Haas er fin, arbejdet med ingeniørerne er fantastisk og alt er sådan set positivt i teamet.

Mazepin mener selv, at han er vant til modgang, og at det gør ham stærkere, for hans tid i Formel 3 og Formel 2 var heller ikke helt nem, og der manglede han også resultaterne i starten.

"I motorsport drejer det sig meget om psykologi, og disse vanskelige tider har gjort mig stærkere, for når alt kommer til alt, er jeg også kun et menneske som alle andre.”

Mazepin Mazepin
Copyright Haas F1


Selv om russeren i øjeblikket er i bunden af feltet, kan det kun gå en vej – fremad. "Sådan ser jeg på det, og det gør folkene omkring mig også – fra nu af kan det kun blive bedre.”

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Vettel ved at løbe tør for undskyldninger Lando forlænger »