Formel 1 vil ændre starttidspunkt

Formel 1 ændrede startstidspunkterne sidste år, men nu viser det sig, at Formel 1 vil ændre det igen.

Ruslands Grand Prix 2020 . Copyright Mercedes AMG

Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 7/1 2021 klokken 17:01

Formel 1 har for vane at starte på samme tidspunkt til de europæiske løb. Tidligere startede formationsomgangen klokken hel. For at please TV-selskaberne, som først startede transmissionen klokken hel, så valgte Formel 1 at starte formationsomgangen 10 minutter over.

Dermed kunne seerne se gridplaceringer og lidt F1-nyheder, inden lamperne slukkede.

Formel 1 ændrede også starttidspunktet fra kl. 14 til 15.10, for at tilgodese amerikanske seere (da de er en håndfuld timer bagud).

Nu viser det sig så, at Formel 1 vil rykke startidspunktet til kl. 14. Det skriver Motorsport.com

Årsagen skal findes i, at selvom de ekstra 10 min. hjalp TV-stationerne uden optakt, så gav minutterne ekstra TV-arbejde til alle kanalerne der har optaktsprogrammer.

Samtidig vil man rykke starttiden tilbage til kl. 14. Det skyldes, at dem der samler og adskiller garagen og hospitality, de venter hele dagen, men så bliver de tidspressede om aftenen. Derfor giver det mere mening, at få arbejderne igang tidligere.

Formel 1 kan ikke selv ændre tidspunkterne, så derfor kræver det, at holdene stemmer for forslaget. Det tyder dog ikke på, at der er nogle der er imod forslaget.

OM SKRIBENTEN

Nicki fra BMF1 Nicki har været en del af BMF1 siden 2018, og han er en stor bilnørd, som altid har været fan af motorsport.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Aston Martin med ny titelsponsor Her har Norris udviklet sig »