Rygte: Abiteboul fyret

Renault Formel 1-holdets chef, Cyril Abiteboul, skulle angiveligt forsvinde fra holdet samtidig med, at holdet officielt skifter navn til Alpine. En officiel udmelding ventes at komme senest i morgen.

Cyril Abiteboul . Copyright Renault F1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 7/1 2021 klokken 08:01

Cyril Abiteboul har været den stærke leder for Renault Formel 1-holdet, siden de kom tilbage til sporten, efter de overtog Lotus, der var opstået på baggrund af det gamle Renault-hold, da de forlod Formel 1 under finanskrisen.

Oprindeligt var Cyril Abiteboul delt CEO sammen med nuværende Alfa Romeos teamchef, Frédéric Vasseur, men efter en intern magtkamp endte Abiteboul med det fulde ansvar.

2020 var holdets bedste sæson siden de kom tilbage til Formel, 1, hvilket blev understreget, da det lykkedes for Daniel Ricciardo at sætte sin racer ind på en 3. plads under Emilia Romagnas Grand Prix på den italienske bane Imola.

Nu forlyder det fra italienske La Gazzetta dello Sport, at Abiteboul er færdig, trods den succesfulde sæson, og at han bliver erstattet af Davide Brivio, der kommer fra stillingen som chef for Suzukis MotoGP-hold.

Der forventes at komme en officiel udmelding fredag.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Barcelona-tests også i fare “Giv os V8-motorerne tilbage” (video) »