Barcelona-tests også i fare

Generalprøven på årets F1-sæson køres som regel i Barcelona, men nu er de planlagte tests den 2. til 4. marts i fare for at blive flyttet fra Spanien til Bahrain.

Daniel Ricciardo. Spaniens GP 2020. . Copyright Renault F1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 6/1 2021 klokken 16:01

Der er som bekendt desværre ikke kommet styr på corona-situationen med nye smitsomme mutationer i England og andre steder i verden.

I lyset af flere nedlukninger i Europa og andre lande er den australske regering ikke meget for at åbne grænserne for internationale rejser i øjeblikket - heller ikke Formel 1.

Derfor tyder meget på, at Australiens F1-grandprix, der var planlagt den 21. marts, enten aflyses eller flyttes til senere på sæsonen. Der ventes en officiel udmelding de næste par dage fra arrangøren og det officielle F1.

Men nu er også testdagene på Circuit de Barcelona-Catalunya i fare for at blive flyttet.

De ti F1-teams skulle i henhold til motorsportweek.com være åbne over for idéen om at flytte testene til Bahrain, hvor sæsonens første løb køres den 28. marts - såfremt Australiens GP ikke bliver til noget.

Bahrains Grand Prix 2020. Banen, set fra pitindgangenBahrains Grand Prix 2020. Banen, set fra pitindgangen
Copyright Mercedes AMG


I stedet for at rejse frem og tilbage mellem England, Spanien, Australien og Bahrain er F1 og de forskellige teams tæt på at nå til enighed om at flytte testdagene til Bahrain den 12. til 14. marts i stedet for den 2. til 4. marts i Barcelona.

Der er ingen officiel udmelding endnu om de kommende F1-testdage, men der ventes en afklaring i løbet af de næste par dage.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Konkurrencedygtig bil gør forskellen Rygte: Abiteboul fyret »