Bliver Red Bull indhentet af en ”mongo”?

En tidligere kollision mellem Max Verstappen og Lance Stroll i Portimao i 2020 kommer næppe til at hjælpe Red Bull ret meget hos FIA under appelsagen mod Hamilton og Mercedes. Dengang havde piben en anden lyd…

Portugals Grand Prix 2020 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 28/7 2021 klokken 16:07

En kollision sidste år i Portimao mellem Max Verstappen og Lance Stroll kan få betydning for den nye vurdering af kollisionen mellem Hamilton og Verstappen på Silverstone hos FIA.

I den anden frie træning til Portugals F1-grandprix 2020 kolliderede Verstappen med Lance Stroll, og her findes der flere paralleller til kollisionen med Hamilton. Man kan se kollisionen her.

Først forskellene: Der var tale om anden frie træning, og i Portimao havde Verstappen indersiden af banen – altså den position, som Hamilton havde på Silverstone.

Lige efter kollisionen havde Verstappen ikke spor forståelse for Strolls reaktion på banen, da han trak ind. Verstappen brokkede sig over radioen: "Er den forbandede fyr blind? Hvad helvede er i vejen med ham? Jesus! Sikke en handicappet idiot. Min bil har taget skade. Sikke en mongo, det siger jeg jer…”.

”Mongo” er det nedsættende udtryk for en ”mongol” i betydningen en handicappet med Down-syndrom. Det diskriminerende udtryk gav Verstappen problemer dengang.

Men efter kollisionen med Stroll forsvarede Red Bull-teamchefen Christian Horner til Sky: "Hvis det havde været et løb, så havde jeg sagt, at Max var ved siden af ham på indersiden. Derfor skal bilen på ydersiden [Stroll] give ham [Verstappen] plads.“

Det fik F1-kommentatoren Johnny Herbert til at sige: "Christian, det er forhjul mod baghjul," hvortil Horner svarer: "Han [Verstappen] har indersiden, han har indersiden!"

Englands Grand Prix 2021. Starten af løbetEnglands Grand Prix 2021. Starten af løbet
Copyright Mercedes AMG


Dengang fik hverken Verstappen eller Stroll en straf for kollisionen – "no further action" hed det.

Anderledes så det ud for Hamilton, som fik en straf på ti sekunder.

På baggrund af kollisionen mellem Verstappen og Stroll i Portimao, der absolut kan sammenlignes med kollisionen på Silverstone, er der heller ingen kommentatorer, der regner med, at Hamilton bliver straffet hårdere for kollisionen med Verstappen, end de allerede nævnte 10 sekunder.

Men kan man regne med noget for Formel 1?

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Slut med at sidde skævt i raceren Red Bull holder fast »