Ocon glad for at Alonso er væk

Esteban Ocon får ny teamkammerat næste år, nemlig Pierre Gasly, som han tidligere har haft det svært med. Men Fernando Alonso var også vanskelig, og det er kun godt, at spanieren er væk, mener Ocon.

Esteban Ocon . Copyright Alpine F1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 28/11 2022 klokken 18:11

Personaleafdelingen hos det franske team Alpine har haft nok at se til i år – bare tænk på Oscar Piastri-sagaen, Alain Prosts ufine farvel til Alpine tidligere i år og ikke mindst Fernando Alonsos sure opstød i løbet af sæsonen.

Men Esteban Ocon er i det mindste glad for, at Fernando Alonso er væk. Det udtaler han til det franske medie Ouest France.

"Det er godt, at han [Fernando Alonso] skifter til Aston Martin, og at vi går hver vores vej,” fortæller Ocon til Ouest France.

Ungarns Grand Prix 2021. Esteban Ocon vinder løbetUngarns Grand Prix 2021. Esteban Ocon vinder løbet
Copyright Alpine F1


"For at være helt ærligt så lå 98 procent af arbejdet på mine skuldre og 2 procent på hans.”

Alonso var åbenbart ikke interesseret i at udvikle bilen, A522, hvilket også påvirkede Alonsos egen udvikling i løbet af sæsonen, mener Ocon.

Ocon fik også andre problemer på grund af Alonsos manglende engagement:

"Jeg var overbelastet. Jeg sad alene med hele udviklingsarbejdet i simulatoren og overtog marketingsopgaverne," fortæller den 26-årige franskmand.

Til gengæld ser Ocon frem til at få Pierre Gasly som holdkammerat hos Alpine. Ocon og Gasly har kendt hinanden, siden de var små, og stort set kørt mod hinanden lige siden.

Belgiens Grand Prix 2022. Liam Lawson lånte Gaslys racer i første frie træning, så Pierre Gasly måtte se påBelgiens Grand Prix 2022. Liam Lawson lånte Gaslys racer i første frie træning, så Pierre Gasly måtte se på
Copyright Red Bull Contentpool


Problemet er bare, at de heller aldrig rigtigt har brudt sig om hinanden. Så måske kommer personaleafdelingen hos Alpine på overarbejde igen i næste sæson...

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« McLaren afviser ikke Porsche Schumacher til Mercedes »