Renault: En vanskelig beslutning

Efterhånden som sæsonen nærmer sig sin afslutning og kørerfeltet snævres ind, bliver Renaults endelige valg af kører til det sidste sæde sværere og sværere. Det indrømmer teamchefen.

Renault præsentation 2016 . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 4/11 2016 klokken 14:11

Så skulle det være ganske vidst. Inden sæsonafslutningen i Abu Dhabi vil Renault offentliggøre, hvem der trækker billetten til det sidste sæde i det franske team. Men efterhånden som tiden går, bliver det ikke lettere, indrømmer teamchef Frederic Vasseur.

”Den egentlige årsag til at vi udskød beslutningen, er, at alle gutterne på vores radar er ret unge,” fortæller Vasseur til Autosport. ”Løb efter løb får jeg mere og mere information og flere og flere data.”

”Det er mit job at overveje alt, og jeg kan godt forstå, at nogle af drengene gerne vil vide, hvad der foregår. Men sådan er det altså bare.”

”Men alle kørerne gør det rigtig godt - både mine drenge og andre - så det er ret svært at beslutte. Jeg har fået endnu mere information (fra Mexicos GP, red.), og jeg vil ikke sige, at det var ubehageligt for mig.”

Nico Hulkenberg er sikret det ene sæde hos Renault.
Copyright Sahara Force India


Teamchefen har dog fuld forståelse for, at ventetiden kan være en udfordring for de ventende kørere.

”Sådan er livet. Racing er hårdt. Det skal jeg kunne håndtere, og det skal de kunne håndtere. Men jeg ved, at jeg skal til at tage en beslutning, en beslutning som virkelig vil forpligte Renault i fremtiden.

Vasseur understregede også, at beslutningen ikke handler om at finde en kører, som har penge med hjemmefra.

”Det handler om evner, at vedkommende passer ind i projektet, om deres (kørernes, red.) engagement og deres forhold til teamet. Alle disse forhold skal jeg overveje uden at indbefatte budgettet,” lød det fra Vasseur.

Renault har allerede tegnet en flerårig kontrakt med nuværende Force India-kører Nico Hülkenberg. Det efterlader et ret enkelt regnestykke, nemlig ét sæde.

Kevin Magnussen, Mexico 2016.
Copyright Renault Sport


Udfordrerne til det tilbageværende sæde udgøres af de to nuværende Renault-kørere Kevin Magnussen og Jolyon Palmer. I kulissen spøger franskmand og Manor-kører Esteban Ocon, mens Haas-køreren Esteban Gutierrez er dark horse i slutspillet.

Magnussen er dog også på Haas F1’s radar, mens Manor-kører og Mercedes-reserve Ocon også rygtes til Force India, der er motoriseret af Mercedes og derfor vil give det indiske team økonomiske fordele af en aftale. Lidt længere ude i periferien er som nævnt Gutierrez.

Endelig er der Sauber-køreren Felipe Nasr, som stadig mangler en kontrakt. Her menes det, at F1-bossen Bernie Ecclestone arbejder i kulissen for at skaffe et sæde. Han kan næppe leve med at 2017-gridden starter uden en brasiliansk kører.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Red Bull vil sende Gasly til Japan Wehrlein ønsker at blive »