Haas bekræfter dialog med Magnussen

Hvad der hidtil har været holdt på rygteniveauet er nu en kendsgerning. Således bekræfter Haas F1 nu, at der er dialog imellem teamet og Kevin Magnussen om en mulig kontrakt for 2017 og frem.

Romain Grosjean. . Copyright Haas F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 31/10 2016 klokken 12:10

For et par dage siden skrev det ansete online-medie Motorsport.com, at Haas Sport F1 og Kevin Magnussen er tæt på at indgå en toårig kontakt.

Dette blev dog lørdag kategorisk afvist af Günter Steiner, teamchef hos Haas. I et TV-interview søndag, med TV3 Sports Luna Cristofi, indrømmede Steiner dog, at der er kontakt imellem parterne. Dette bekræftes i dag af sportsmediet Autosport, som ligeledes har talt med Haas-chefen.

”Vi har talt med Kevin, ligesom vi har talt med få andre kørere,” indrømmede Steiner.

”Der er ikke 10 (på den aktuelle liste, red.) længere. VI er nede på to eller tre, men vi taler sammen. Også Esteban (Gutierrez, red.) er inde i ligningen.”

Efter at have gennemgået kørermarkedet erkender Steiner dog, at der er få at vælge imellem og at alle naturligvis forsøger at mele deres egen kage.

Guenther Steiner (tv) og teamejer Gene Haas
Copyright Haas F1


”Der er klart nok kun få sæder tilbage i F1, og alle prøver at få deres egen agenda igennem. Du ønsker at få den bedste kører, med en masse penge, og du har både fordele og det modsatte af at få penge eller slet ingen,” indrømmer Steiner.

”Men vi tager en beslutning meget snart, og så vil resten forhåbentlig falde på plads. I øjeblikket tager det temmelig meget tid at holde kontakten, eller bare holde sig orienteret om hvad der sker. Så jeg vil være ret glad for at få en aftale på plads meget snart.”

Magnussen var med i Haas’ kalkuler sidste år, men alligevel valgte amerikanerne at tegne kontrakt med Romain Grosjean, som hidtil havde kørt for nu nedlagte Lotus F1, samt med Esteban Gutierrez, motorleverandøren Ferraris daværende test- og reservekører. Sidstnævnte beslutning skyldes sandsynligvis pres fra Maranello.

Esteban Gutierrez er med i spillet men på yderste mandat. br/>Copyright Haas F1

Men Steiner indrømmer, at han beundrer den 24-årige dansker.

”Som jeg siger, vi har været i dialog med Kevin – og nogle få andre – det vil vi ikke benægte. Det er jo mit job at være det. Det er ingen hemmelighed, at vi talte med ham på Monza, og vi har hele tiden holdt kontakten.”

”Han er en kører, som hører til i F1,” lød det fra Steiner.

På den anden side af forhandlingsbordet holder Kevin Magnussen sig bemærkelsesværdig rolig og afventende. Danskerens dagsorden er nemlig den samme, som hidtil. Han vil helst blive hos Renault, hvor han ser de største muligheder for sin karriere.

”Jeg ønsker at blive her. Det er mit mål, og hvad jeg ønsker at gøre,” har Magnussen udtalt ved flere lejligheder.

”Det (Renault, red.) er et fabriksteam, som har mulighederne for at kæmpe med om fremtidige verdensmesterskaber, og det ønsker jeg at være en del af,” lyder Magnussens begrundelse.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Straf til Vettel - Ricciardo på podiet Mexicos GP: Hot or not »