Leclerc imponerer hos Haas

Op til weekendens grand prix på Silverstone blev Ferraris udviklingskører, Charles Leclerc sendt på banen som test- og reservekører for Haas F1, og den 18-årige GP3-kører imponerede teamet.

Charles Leclerc . Copyright Twitter

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 12/7 2016 klokken 14:07

”Mission completed,” kunne man passende sige, da Ferraris udviklingskører og øjeblikkets førende i GP3-mesterskabet, Charles Leclerc, i sidste uge stod ud af sin Haas-racer efter endt F1-test op til Englands Grand Prix på Silverstone.

Det var den 18-åriges første bekendtskab med en Formel 1-racer, men ikke desto mindre gjorde monegaskerens debut et stort indtryk på teamet, og Haas teamchef Günther Steiner havde lutter lovord efter debuten.

"Jeg syntes, det var ganske godt, hvor rolig han var omkring det hele, for vi må aldrig glemme, at dette er en 18-årig knægt i en F1-bil - den hurtigste racer i verden," udtalte Steiner efter testen.

Charles Leclerc ser med rette begejstret ud.
Copyright Haas F1


"Jeg var ikke overrasket over ham, jeg var nærmere imponeret over, og hvad han gjorde. Han fortalte os, hvad han følte i bilen, ligesom enhver anden kører ville gøre, men han var ret cool omkring det.”

"Han var begejstret, men viste det ikke – og hvem ville ikke være begejstret over at køre en F1 bil som 18-årig?

"Han var meget professionel, han udførte et godt stykke arbejde, og han viste, at han kan gøre det."

Leclerc skal også køre test op til de næste to F1-løb i Ungarn og Tyskland, men Steiner løftede også en advarende pegefinger og pegede på, at presset på den unge kører vil øges markant.

"Hvis du virkelig ønsker at gøre dig i Formel 1, er der ikke noget, som er let," tilføjede han. ”Og vi vil ikke gøre det nemmere for ham. Vi ved, hvad han er i stand til.”

"Men nu har han gjort det. Næste gang vil han yde endnu mere, og vi vil også forvente mere," slutter Steiner.

Leclerc skal teste for Haas F1 seks gange i løbet af 2016-sæsonen.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Rosberg må vente Ferruci: F1 bliver vanvittigt »