Ferruci: F1 bliver vanvittigt

I den kommende tid tester Haas F1 dels sine F1-biler men også nogle unge udviklingskørere, heriblandt den amerikanske teenager Santino Ferruci, og ikke uden grund er knægten vanvittig spændt. Testkørslerne skal foregå på Silverstone i England.

Romain Grosjean . Copyright Haas F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 12/7 2016 klokken 14:07

Den 18-årige amerikanske teenager, Santino Ferrucci, skal noget, som mange i samme alder og med samme interesser ville give deres højre arm for: han skal køre for Haas F1 begge dage af teamets Silverstone-test.

Med til historien hører, at den unge kører aldrig har kørt en bil mere kraftfuld end hans nuværende GP3-racer.

"Da jeg gik fra Formel 3 til GP3 var jeg ligesom, 'Wauw… en masse flere kræfter,” fortæller Ferrucci til Autosport. "Så F1 vil blive vanvittigt!"

Ferrucci, der med en P4 scorede sine første GP3-points på Silverstone i sidste weekend, sagde, at et sæde i Formel 1 stadig ikke fylder noget hos ham mentalt, og at udelukkende vil fokusere på sine arbejdsopgaver under Silverstone-testen.

Haas mekanikere gør klar til at modtage Santino Ferruci.
Copyright Haas F1


"De ved, at jeg kan køre," sagde han.

"Jeg har tænkt mig at hjælpe på udviklingssiden med en masse omkring aero-test og set-up for at hjælpe holdet i de kommende løb. Det er en ret stort ansvar, og de har derfor givet mig en hel del til at studere, før jeg får lov til at sidde i bilen."

Netværk skader ikke i dagens Formel 1-cirkus. Således er Ferruccis vinkel på sporten, at han har været nær ven af Haas-bossen Gene Haas’ NASCAR partner, Tony Stewart, siden han kørte gokart som 13-årig.

"Jeg havde ikke mødt Gene før tidligere i år, men Tony har været rigtig god for mig," sagde han. ”Han har været en rigtig stor støtte og han tog mig med til NASCAR-løb med Stewart-Haas Racing."

Ferruci ligger i øjeblikket som nr. 14 i årets GP3-mesterskab og fik sine første point med en P4 i sidste uges løb på Silverstone.

Foruden Ferruci skal den ligeledes 18-årige Ferrari-udviklingskører og øjeblikkets førende i GP3-mesterskabet, Charles Leclerc, også teste for Haas F1.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Leclerc imponerer hos Haas Arrivabene: Den her stilling topper vi »