Rosberg må vente

Tyskeren havde problemer med gearkassen i England, men han må vente til i næste uge, før han finder ud af om han skal have en ny.

Billeder fra USA 2015 . Copyright Mercedes AMG

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 12/7 2016 klokken 13:07

Nico Rosberg blev som bekendt dekraderet fra anden til tredjepladsen efter afslutningen på det britiske grand prix, fordi Mercedes havde brudt radioreglerne. Grunden til det brud var en kommentar om, at tyskeren skulle undgå at bruge 7. gear da det var gået i stykker. Derfor kan det godt ske at Nico Rosberg skal have en ny gearkasse, men det finder Mercedes først ud af en gang i næste uge. Teamet kan nemlig ikke komme til at gøre noget ved gearkassen før de kommer til Ungarn.

Nico Rosberg
Copyright Mercedes AMG


FIA har nemlig regler for, hvor længe en gearkasse skal holde, hvilket vil sige seks løb. Når en gearkasse har kørt seks løb kan man skifte den uden straf, men Mercedes skiftede Rosbergs gearkasse i Østrig, så den nuværende har altså blot kørt et løb. Det betyder at den er blevet forseglet af FIA, så Mercedes kan ikke arbejde med den før bilen bliver startet op i Ungarn, eller jo det kan de godt, men det er imod reglerne.

Lewis Hamilton og Nico Rosberg
Copyright Mercedes AMG GP


Skulle Mercedes nu finde ud af, at Nico Rosberg skal have en ny gearkasse, så vil det naturligvis betyde at han for en fem placeringers straf til næste løb, hvilket vil være katastrofalt for tyskeren. Straffen i det britiske Grand Prix betyder nemlig at hans forspring til Lewis Hamilton er helt nede på et point. Så det eventuelt at skulle starte fem placeringer bag ved briten, ville ikke være et særlig godt udgangspunkt.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ungarns GP: Kørernes dækvalg Leclerc imponerer hos Haas »