Dennis: Kevin udførte ikke opgaven godt nok

Ron Dennis, CEO hos McLaren, reagerer nu på Kevin Magnussens udtalelser om sin opsigelse ved at skyde den anden vej og sige, at danskeren ikke nåede de mål, der var aftalt. Derfor blev han fyret.

Ungarns GP 2015 . Copyright McLaren Media

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 30/11 2015 klokken 19:11

For cirka fjorten dage siden udtalte Kevin Magnussen til en dansk formiddagsavis, at han modtog sin opsigelse som test- og reservekører hos McLaren på en mail på sin 23-års fødselsdag. Den version er nu nået til McLarens CEO, Ron Dennis, og han afviser historien som vrøvl.

"Virkeligheden er, at vi gav ham alle muligheder for at finde en løsning (vedr. opsigelsen, red.)," udtaler Ron Dennis ifølge Motorsport.

"Han fik alle muligheder - en sæson i Formel 1 efterfulgt af meget klare mål, som han var nødt til at nå, og han nåede ikke disse mål.”

Australiens GP 2015
Copyright McLaren Media


"Både han og alle andre kørere, der kommer til McLaren og forlader McLaren, får altid løbende støtte, hvis de ønsker at modtage det. Vi forlader ikke bare vores kørere.”

"Vi støtter altid vores kørere - selv om nogle har forladt os under en lille mørk sky, men det er snarere undtagelsen end reglen.”

"Vi gør en hel del. Det er der andre hold, der også gør. Vi gør meget for at give unge kørere chancen og give dem en mulighed.”

"Vi har betalt for Kevins karriere. Vi betalte for Lewis' (Hamiltons, red.) karriere. Folk glemmer, at vi har betalt for (Nico, red.) Rosbergs karriere i de tidlige dage.”

Kevin Magnussen.
Copyright McLaren Media


"Folk, som har fået betalt deres karriere i F1, er kommet og gået. Der kommer et punkt, hvor du skal tage vanskelige beslutninger."

Ron Dennis afviser dog at komme nærmere ind på, hvilke mål Magnussen ikke har opnået.

”Det synes jeg ikke er passende,” siger han. ”Spørg ham selv. Han ved det. Og der er overhovedet ingen tvivl om, at han ikke performede, som han skulle have gjort.”

Dennis antyder også, at det er uretfærdigt af Magnussen at påstå, at den officielle skilsmisse med McLaren skete på danskerens fødselsdag.

Australiens GP 2015
Copyright McLaren Media


"Jeg aner ikke, hvorfor Kevin vælger at bringe et brev, der nødvendigvis måtte sendes til ham, ind i det her. Han kørte ikke for McLaren på det tidspunkt," siger Dennis.

"Kontrakterne indeholder beskrivelse af processer for varsler. Du kan ikke først nægte at gå ind i en periode (med McLaren, red.) og derefter blive overrasket, når øjeblikket (for opsigelsen, red.) kommer.”

"Måske skulle jeg have været lidt mere fast, så chokket var ikke så stort. Men at sige, er det var første gang, han hørte om det, er latterligt," slutter McLaren-bossen.

Og det sidste ord er sikkert ikke sagt i den sag. Det er trods alt Formel 1.

Kevin Magnussen nyeste mission i motorsporten bliver en test for Mercedes i fabrikkens C63 DTM standardvognsracer.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Abu Dhabis GP: Dagen Derpå Ecclestone: Lotus ude, hvis Renault ikke køber »