BREAKING: Magnussen skal teste for Porsche

Porsche Motorsport har netop oplyst på Twitter, at teamet har indkaldt Kevin Magnussen til at teste deres Le Mans LMP1-racer.

Englands GP 2015 . Copyright McLaren Media

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 27/10 2015 klokken 14:10

Det, som danske motorsportsfans længe har ventet en afklaring på, ser mere og mere ud til være en realitet. Kevin Magnussen fortsætter næppe sin karriere i Formel 1 - i hvert fald ikke i 2016, som det ser ud lige nu.

Således meddeler Porsche Motorsport på Twitter, at danskeren i næste måned deltager i en test i fabrikkens WEC LMP1-racer og Le Mans-vinder, Porsche 919 Hybrid.

I et efterfølgende tweet oplyser Porsche endvidere, at man til den samme test også har indkaldt den 28-årige McLaren testkører Oliver Turvey samt 21-årige Mitch Evans, der hidtil har slået sine folder hos Russian Time-teamet i GP2-serien.

Kevin Magnussens nye arbejdsplads finder man i sædet i forreste bil, en Porsche 919 Hybrid.
Copyright Porsche Motorsport


Efter alt at dømme bliver Magnussen test-kollega til Juan Pablo Montoya, der ifølge ifølge Race Tech Magazine skal teste Porsche 919 Hybrid i Bahrain d. 22. november.

Alle tre kørere kommer allerede i ilden d. 10-11. november, hvor der køres test på Circuit de Catalunya.

Porsches teamchef Andreas Seidl udtaler: "Vi har besluttet at give disse tre unge kørere en chance for at teste vores Porsche 919 Hybrid. Sædetilpasning og simulatorforberedelse er allerede på plads."

"Vi ser frem til testen og ser derefter, hvad fremtiden bringer," slutter Seidl.

Kevin Magnussen virker også ganske tilfreds og skriver på sin Twitter: "Can't wait to drive this awesome race car."

Når der trækkes hele tre testkørere ind, skyldes det utvivlsomt, at der hersker stor usikkerhed om, hvorvidt Force India-kører og Le Mans-vinder Nico Hülkenberg overhovedet kan køre næste års udgave af 24-timers klassikeren, idet den kolliderer med Azarbadjans Grand Prix i samme weekend.

Det afvises dog af Porsche-chefen.

"Vi håber, at kalenderproblemerne løses, og vi har tid til at beslutte, hvad vi gør med Nico," udtaler Seidl.

"Dette er en generel test, hvor vi giver nogle drenge en chance, og det skyldes, at vi leder efter en kører til den tredje bil ved Le Mans."

Alt tyder på, at der mere eller mindre er tale om en regulær shootout, hvor kun den ene af de 3 unge løver får lov at køre race for de forsvarende Le Mans mestre.


Artiklen opdateres...

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« USA’s GP – Hot og Not Kaltenborn utilfreds med kørerne »