Carlin: Parodi, hvis Kevin er ude af F1

Det skorter ikke på sympatitilkendegivelser overfor Kevin Magnussens nuværende situation, hvor et sæde i 2016 efterhånden ser mere end vanskeligt ud. Senest har danskerens tidligere teamchef, Trevor Carlin, udtrykt sin forbløffelse over situationen.

Kevin Magnussen . Copyright Mercedes AMG

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 25/10 2015 klokken 13:10

Da Lotus i forgårs offentliggjorde GP2-køreren Jolyon Palmer som ny teamkammerat til Pastor Maldonado i 2016, efterlod det adskillige personer tæt på sporten uforstående over, hvorfor Kevin Magnussen ikke fik pladsen.

Senest har Magnussens tidligere teamchef fra British Formula 3 i klare vendinger udtrykt sin forbløffelse over situationen.

”Det vil være en parodi (hvis det sker, red.),” udtaler Trevor Carlin til dagbladet BT.

”Den anden dag spurgte en person mig, hvilken kører Kevins kørerstil minder mest om,” fortalte han. ”Jeg tænkte mig godt om, før jeg svarede, og så svarede jeg helt ærligt: ’Ayrton Senna’.”

Podiebilleder fra Kevin Magnussens andenplads i Australien 2014
Copyright McLaren Media


”En kører, der slutter som to’er i sit første Formel 1 Grand Prix, hører permanent hjemme i ethvert konkurrencedygtigt Formel 1-team,” tilføjede Carlin.

”Det vil være en parodi, hvis det ikke lykkes for Kevin at få et sæde næste år, fordi han ganske enkelt har mesterskabspotentiale – og mærk dig mine ord,” sluttede Carlin.

Carlins udtalelser kommer efter, at der er blevet sat spørgsmål ved McLarens afskedigelsesprocedure, der ifølge Magnussens tweet (på Twitter) kom via e-mail fra McLarens CEO Ron Dennis’ sekretær på kørerens 23-års fødselsdag.

McLaren er siden blevet bombarderet med spørgsmål om sagen, men teamchef Eric Boullier afviser historien.

Eric Boullier.
Copyright McLaren Media


”Han er ikke blevet fyret, som du siger,” udtaler Boullier til medierne. ”Hans kontrakt udløb i år, og af forskellige grunde har vi valgt ikke at forlænge den.”

”Hos McLaren ved vi, at Kevin er et stort talent,” fortsatte han. ”Det skal han virkelig lovprises for. Så han burde få et sæde i F1 næste år.”

En af de "grunde" Boullier hentyder til er utvivlsomt, at Magnussen i utvetydige vendinger har udtalt, at han ikke vil sidde over som reservekører i endnu en sæson. Det levner ikke McLaren andre muligheder end at give teamets anden test- og reservekører, Stoffel Vandoorne, pladsen.

Et af de få sæder, der endnu mangler at blive bekræftet, findes hos Haas F1 Team, som vil offentliggøre navnet ved det kommende Grand Prix i Mexico. Alt tyder dog på, at dette sæde vil gå til Esteban Gutierrez.

Kevin Magnussen, Malaysia 2014.
Copyright McLaren Media


Hos agterlanternen Manor mangler man også stadig at offentliggøre teamets sidste kører, men her peger alt på DTM-mesteren Pascal Wehrlein, en ungdomskører fra teamets motorleverandør Mercedes.

Endelig er der en spinkel mulighed hos Lotus. Maldonado har godt nok indgået kontrakt med teamet, men den er intet værd, når/hvis Renault overtager det økonomisk skrantende team. Omvendt er det svært at forestille sig, at den franske fabrik siger nej tak til venezuelanerens, angiveligt, 250 millioner oliekroner.

For ikke at droppe helt ud af billedet står Magnussens valg derfor mellem at holde sig tæt på Formel 1 med endnu en reservetjans, f.eks. hos Williams, hvor danskeren har gode kontakter, og hvor Felipe Massa nærmer sig sidste salgsdato, eller sige ja til et sæde i IndyCar, WEC eller en anden løbsserie og derfra håbe, at han ikke forsvinder i glemselen.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« USAs GP: Kvalifikationen live (Udsat til i søndag) USAs GP: Kvalifikationen live. Pole til Rosberg »