• Forside

Porsche benægter Formel 1 comeback

Rygterne om et muligt Formel 1 comeback til Porsche er tid efter anden dukket op, og den seneste tids rygter afvises nu officielt af den tyske bilfabriks motorsportsledelse.

En Footwork F1 med Porsche motor. Her med Alex Caffi bag rattet i 1991. . Copyright LAT Photographic

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 19/9 2007 klokken 10:09

Den tyske sportsvognsfabrik, Porsche, har endnu engang afvist rygterne om et muligt comeback til Formel 1 i nær fremtid.

Tidligere på året foretog Porsche en del ændringer og forbedringer i fabrikkens infrastruktur, hvilket omgående blev opfattet som et tegn på, at tyskerne forberedte sig på at vende tilbage til F1. Dengang stod motorsportschef Hartmut Kristen frem og benægtede.

I forbindelse med de seneste rygter udtaler Kristen til nyhedsbureauet ’Sport-Informations-Dienst’, at, modsat af hvad man ellers har lært, at størrelsen åbenbart har betydning.

Porsche har siden F1-dagene koncentreret sig om sportsvogne. Derek Bell ses her flankeret af sin Le Mans vindende Porsche og en masse andre skønheder.

”Spørgsmålet for os er: Kan den kapital som er nødvendig for at deltage i Formel 1 give så meget tilbage, at det vil være mere attraktivt end andre projekter?”

”Indtil nu har vi konkluderet, at det kan det ikke,” siger Hartmut Kristen.

På den internationale bilscene er Porsche en lille spiller, men ikke desto mindre høster fabrikken store priser. Senest er Porsche blevet hædret som det mest prestigebetonede bilmærke af ’New York’s Luxury Institute’.

En Footwork F1 med Porsche motor. Her med Alex Caffi bag rattet i 1991, som var sidste år for Porsche i Formel 1.

Porsche er en gammel kending i Formel 1, og fans med grå hår ved tindingerne husker, da tyskerne gik ind i F1 i 1957. Senere, i 1962, vandt Dan Gurney det Franske Grand Prix hvorefter fabrikken trak sig ud af F1 i 1964 for at koncentrere sig om sportsvognsracing.

I de glade turbodage leverede Porsche med stor succes motorer til McLaren fra 1983-87 med TAG som hovedsponsor. I 1991 opgav tyskerne definitivt at vende tilbage til F1 efter en håndfuld katastrofale forsøg med motorer til Footwork teamet.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.