• Forside

Saboterede Honda Super Aguris løb?

At Honda og Super Aguri ikke er to stykker af samme alen fik vi efter sigende et godt eksempel på under weekendens belgiske Grand Prix. Ifølge kilder tæt på Super Aguri, så saboterede Honda Super Aguris løb sidste weekend.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 19/9 2007 klokken 11:09

Amerikanske Speed TV har citeret kilder tæt på Super Aguri for at fabriksteamet Honda skulle have forbudt brugen af en bestemt type vinge på Spa banen, for ikke at risikere, at Aguri var hurtigere end fabriksholdet. I stedet for den mest effektive vinge skulle holdet blandt andet have kørt med vingen fra Barcelona.

Selv om vingerne som regel virker ens udefra, så er der stor forskel på dem. Således skulle den vinge fra Barcelona, som Anthony Davidson have testet gjort bilen direkte umulig at køre, mens den vinge, som Super Aguri testede i juli på banen var bandlyst for det engelske hold.

Det betød for Super Aguri, at de ikke kom til Q2 under lørdagens kvalifikation og sluttede langt nede i feltet i løbet.

For at undgå sådan en situation skulle Honda have forbudt Super Aguri at køre med deres planlagte Spa-næse.

Et tegn på uoverensstemmelserne mellem Honda og Super Aguri ligger i den manglende økonomiske støtte som teamet modtog i starten af sæsonen, og som nu skulle have fået Aguri Suzuki til at sælge dele af holdet. Til hvem vides ikke helt, men det forventes snart at blive offentliggjort.

Vi skrev for et par dage siden om en mystisk sponsor til Super Aguri. Forhåbentlig kan han være med til at give teamet den økonomiske indsprøjtning, der sikrer teamets fremtidige udvikling. Netop pengeproblemer skulle være årsagen til at Super Aguri er fraværende på Jerez, hvor ni andre teams tester.