• Forside

Suzuka tilbage i kalenderen fra 2009?

Ifølge en artikel bragt på Autosport sidste uge skulle den japanske Suzuka bane være på vej tilbage til Formel 1 allerede fra 2009. Det sker som et led i en rotationsordning á la den vi kender fra Hochenheimring/Nürburgring.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 19/9 2007 klokken 10:09

Honda, der ejer Suzuka banen har været under pres for at få banen tilbage i Formel 1. Fuji banen er ny i Formel 1 sammenhænge og så ejes den af ærkerivalerne Toyota.

Nu ser det ud til at Suzuka vender tilbage til Formel 1 i 2009 og det sker som led i en aftale mellem Bernie Ecclestone og Fuji præsidenten Hiroaki Kato, der er blevet enige om en række ting.

”Det vil være en god strategi, som ikke kun bliver budt velkommen af japanske fans, men af fans fra hele verden.”

Banekort for Suzuka

Suzuka banen er sammen med Spa-Francorchamps banen blandt de baner, som er allermest populære hos fans, tv-seere og kørere. Der har dog ikke været plads til to japanske Grand Prix løb, så derfor har en rotationsordning været at foretrække fremfor risikoen for at miste begge baner på sigt.

Fuji banen bliver dog ”belønnet” og får også lov at afvikle Grand Prixet i 2008, så der kommer to ”Fuji’ske” løb i træk.

Toyota har brugt mange yen på at modernisere banen, så de ville heller ikke være tilfredse med at miste deres Grand Prix så hurtigt.