Minimal budgetoverskridelse

Efter at Mercedes og Ferrari har raslet, godt og grundigt, med sablen overfor Red Bull og Aston Martin for angiveligt at have overskredet det maksimale budget. Nu forlyder det, at begge hold kun marginalt har overskredet det.

Red Bull RB18 . Copyright Red Bull

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 5/10 2022 klokken 16:10

Mercedes ønskede at få Red Bull diskvalificeret for 2021 mesterskabet som en direkte følge af en påstået massiv overskridelse af budgetloftet fra sidste sæson. Et beløb der er lavere i år.

Det skulle være offentliggjort i dag i hvilket omfang Red Bull og Aston Martin, som det hele drejede sig om, skulle have overtrådt reglerne. Hvis de da havde overtrådt dem.

FIA har dog valgt at udskyde offentliggørelsen, men det betyder ikke, at vi ikke kender resultatet.

Det forlyder nemlig, at begge hold går fri af en eventuel diskvalifikation, da budgetoverskridelserne er meget små. Hvis der i overhovedet er nogen.

Ifølge vores altid velinformerede kollega, Ted Kravitz fra Sky Sports News, er der tale om meget små overskridelser på få millioner dollars, hvilket maksimalt vil udløse en bøde.

Rygtet om overskridelserne kom frem, da Mercedes' teamchef, Toto Wolff, offentligt begyndte at tale om det og beskylde Red Bull for at handle ulovligt i deres jagt på at sikre sig 2021-titlen, samtidig med at de udviklede på dette års vinderbil.

Det var udtalelser, der fik Red Bull chef, Christian Horner, op i det røde felt, da han, som angiveligt involveret part, end ikke havde hørt om at der skulle være et problem, samtidig med at han beskyldte Mercedes for at anvende insider-informationer for at sætte holdet under pres.

Hvad dette udfald kommer til at få af betydning for forholdet mellem Mercedes og Red Bull, bliver spændende at følge.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Nyck de Vries tæt på AlphaTauri aftale Mercedes har fundet 'fejlen'! »