F1 fortsætter stipendium-program

Formel 1 er aktivt med til at fremme ligestilling i sporten, og nu melder Formel 1 ud, at de fortsætter deres arbejde nogle år til.

Sving 1 efter starten. Hamilton følges af Verstappen, Perez, Sainz og Bottas. Abu Dhabi 2021 . Copyright Mercedes AMG F1 - LAT Images

Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 8/2 2022 klokken 16:02

Formel 1 er stjernen af motorsport, og den populære motorsportsserie tiltrækker millioner af seere hver løbsweekend.

Derfor er det også positivt, at F1 anerkender den manglende diversitet i sporten, og tager fat om problemet.

I 2021 hev tidligere F1-chef Chase Carey 1 mio. amerikanske dollars ud af egen lomme, for at anerkende og støtte underrepræsenterede grupper i F1. Det blev startskuddet til ‘Formula 1 Engineering Scholarship programme’.

Meningen er, at programmet går ind og dækker alle udgifter til skole og leveomkostninger under hele uddannelsen.

Indtil videre har programmet støttet 10 studerende, der går på universitet i England eller Italien.

Nu har Formel 1 annonceret, at de vil forlænge det fire år. Det betyder, at de til og med 2025 vil udvælge 10 underrepræsenterede personer årligt, som vil få et fuldt stipendium.

De heldige bliver udvalgt af en flok bestående af Cambridge universitet, Coventry universitet, Manchester Metropolitan universitet, MUNER universitet (motor universitet i Italien), Oxford universitet og Strathclyde universitet.

Derudover tilbyder Formel 1 også lærepladser og praktikpladser. Det sker i samarbejde med ‘The Black Collective of Media in Sport’ (en gruppe for mørke fagfolk i medierne) og ‘The Blair Project’ (der inspirerer kommende ingeniører fra dårligt stillede socioøkonomiske baggrunde).

Selv siger Stefano Domenicali, President and CEO for Formel 1, at:

“Vi er forpligtet til at øge mangfoldigheden og mulighederne inden for denne utrolige sport, og jeg er glad for at kunne bekræfte, at vi vil udvide vores program for lærde frem til 2025, hvilket giver en fantastisk mulighed for nogle utroligt talentfulde studerende til at begynde deres rejser med Formel 1.”

“Vi ønsker fortsat at sikre, at talenter fra underrepræsenterede grupper har meningsfulde muligheder, hvor de første ti forskere allerede begynder deres studier, efter Chases utrolige donation til at finansiere de lærde i deres første år.”

“Vi ønsker at fortsætte og bygge videre på grundlaget for programmet i de kommende år,” Slutter Stefano Domenicali.

OM SKRIBENTEN

Nicki fra BMF1 Nicki har været en del af BMF1 siden 2018, og han er en stor bilnørd, som altid har været fan af motorsport.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Udfordrende aerodynamik Formel 1 dropper knæet »