Toto Wolff: Russell til Mercedes – før eller siden

Valtteri Bottas lignede en træt mand efter Sakhirs F1-grandprix. Nu kommer der også kritik fra Toto Wolff, der igen begynder at tale om sorte svaner. Og Bottas har slettet Mercedes fra Instagram-profil.

Sakhirs Grand Prix 2020 . Copyright Mercedes AMG

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 8/12 2020 klokken 20:12

Selv om George Russell – på grund af et i henhold til Toto Wolff ”kolossalt f***up” i Mercedes-pitten og en punktering - kun landede på en 9. plads som reserve for den coronaramte Lewis Hamilton, så bliver den unge brite alligevel blevet rost til skyerne for sin præstation under løbet.

Det samme kan man ikke sige om Valtteri Bottas: Han endte ganske vist foran Russell som nr. 8 og blev også svigtet af Mercedes-teamet, men finnen må finde sig i flere ubehagelige spørgsmål efter løbet samt kritik fra Toto Wolff.

F.eks.: Hvordan kan det være, at George Russell kan køre fra Bottas, når finnen har kørt for teamet i 4 år, mens Russell er for stor til dette års Mercedes og kun har kørt bilen i 3 dage?

Mercedes test på Silverstone. Teamet testede 2018-modellen, W09 EQ pga reglementet. Toto Wolff i garagen med maskeMercedes test på Silverstone. Teamet testede 2018-modellen, W09 EQ pga reglementet. Toto Wolff i garagen med maske
Copyright Mercedes AMG


Mercedes’ teamchef udtaler i et interview med tyske Sky, at Bottas befinder sig i en vanskelig situation og pludseligt er kommet under pres fra Russell.

På den anden side ved Wolff, hvad Bottas kan: ”Vi ved hvad vi har i Valtteri Bottas, og på sine gode dage er han lige så hurtig som Lewis [Hamilton] i kvalifikationen. […] Jeg ved ikke, hvad der er sket med Valtteri Bottas i de sidste par løb… Han begynder altid sæsonen meget stærkt, vinder løb og kører lige op med Lewis, men det virker som om, at når han ved, at han har tabt mesterskabet, så taber han pusten eller motivationen. Det er noget vi bliver nødt til at tale om. Farten har han, han er også intelligent nok, for ellers kan du ikke vinde over Lewis. Han er nødt til at holde niveauet konstant.”

Ruslands Grand Prix 2020. Bottas vinder løbetRuslands Grand Prix 2020. Bottas vinder løbet
Copyright Mercedes AMG


Der er ikke noget, der umiddelbart tyder på, at Mercedes har planer om at erstatte Bottas – eller Hamilton – lige foreløbigt, hvis man tør tage Toto Wolffs ord for gode vare.

På spørgsmålet om, hvornår Russell officielt kommer til at køre for Mercedes svarer Wolff: ”Nu må vi lige tage det roligt. Vores prioritet er, at Lewis bliver rask og kan køre i Abu Dhabi. Hvis det ikke sker, så vil alle kigge på, hvordan George klarer sig i Abu Dhabi. Bagefter må vi så se, hvad der sker. I øjeblikket har vi faste kørere [Bottas har en kontrakt for næste år, Hamilton har dog ingen underskrevet kontrakt med Mercedes endnu, men den ventes forlænget, red.], men man ved jo aldrig, hvad der sker. Der kan altid komme en sort svane forbi, når man mindst venter det. Men før eller siden kommer han [Russell] til at sidde i den bil.”

Da Toto Wolff er finansmand, benytter han ofte udtrykket ”black swan”, der på børsen betyder en hændelse, der får aktiekurserne til at falde uden åbenlys grund.

Men at Toto Wolff siger ”før eller siden” kan tyde på, at Russell enten i 2022 eller måske allerede i 2021 får lov til at tage plads i den sorte Mercedes.

lightbox="nyhed" data-title="Sakhirs Grand Prix 2020. George Russell afløser en syg Lewis Hamilton hos Mercedes">Sakhirs Grand Prix 2020. George Russell afløser en syg Lewis Hamilton hos MercedesSakhirs Grand Prix 2020. George Russell afløser en syg Lewis Hamilton hos Mercedes
Copyright Mercedes AMG


Hamilton har som nævnt ingen kontrakt endnu. Det kan blive en sort svane.

Bottas har ikke rigtigt præsteret, han har kontrakt for 2021, men har også været meget uheldig. Desuden har Bottas åbenbart slettet links til Mercedes på sin Instagram-profil.

Det kan gå hen og blive en kæmpe sort svane.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hamilton-comeback i problemer Endnu et gammelt F1-navn vender tilbage »