Hamilton-comeback i problemer

På grund af Abu Dhabis strikse karantæneregler kan et comeback for Lewis Hamilton kommende weekend vise sig at blive meget problematisk.

Bahrains Grand Prix 2020 . Copyright Mercedes AMG

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 8/12 2020 klokken 10:12

Abu Dhabi har strikse regler for covid-19-pandemien og ikke mindst for personer, som er blevet smittet. De kan nu vise sig at spænde ben for Lewis Hamiltons comeback til sin sorte sølvpil og sæsonafslutningen.

Hamilton blev testet positiv for en uge siden, hvilket betød, at han måtte gå i karantæne og overlade sit cockpit til Williams-køreren George Russell, som i øvrigt viste sig at dominere Sakhirs Grand Prix i samme stil, som sædets oprindelige ejer, lige indtil et sjældent Mercedes pit-kolaps ødelagde noget, der lignede en ellers sikker sejr til vikaren.

Verdensmesteren er nu 8 dage inde i sin 14-dages karantæne, som binder ham til Bahrain, men den største udfordring bliver, når/hvis han kommer til Abu Dhabi, hvor sæsonens sidste løb skal afvikles.

Her er der nemlig meget strikse regler, som betyder, at Hamilton, efter ankomst til landet, skal i yderligere 14 dages karantæne. Der er dog lavet specielle regler for Formel 1s personale og kørere, som har været tvunget til at rejse samlet mandag (i går) og efter ankomst til ørkenstaten nu skal opholde sig i et hermetisk lukket miljø i og omkring banen og fordelt på seks hoteller.

Sakhirs Grand Prix 2020. George Russell afløste en syg Lewis Hamilton hos MercedesSakhirs Grand Prix 2020. George Russell afløste en syg Lewis Hamilton hos Mercedes
Copyright Mercedes AMG


Af samme årsag blev personale og kørere fløjet ud af Bahrain mandag i ti chartrede fly under meget strege restriktioner. Op til afgangen er alt personale blevet re-testet hver anden dag i et samarbejde mellem FIA og Bahrains myndigheder.

Og her kan problemerne vise sig at starte for den syvdobbelte verdensmester. Også selv hvis han bliver testet negativ inden for de nærmeste dage.

Det menes, at hvis Mercedes-køreren testes negativ, men ikke når at rejse i det vindue, rejsereglerne foreskriver, vil han først ankomme til Abu Dhabi så sent på ugen, at der kræves en speciel tilladelse fra myndighederne, som har lukket ørkenstaten hermetisk for omverdenen.

Men historien viser, at alt kan ske i Formel 1.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Sakhirs GP: Dagen Derpå Toto Wolff: Russell til Mercedes – før eller siden »