Verstappen afviser kritik

Red Bulls teenager er en beslutsom ung mand på en mission, og han lader sig ikke sådan affærdige og skræmme af de mere etablerede kørere. Heller ikke når kritikken kommer fra to tidligere verdensmestre.

Max Verstappen . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 29/8 2016 klokken 16:08

Den 18-årige Red Bull-pilot, Max Verstappen, har en kørestil som på en eller anden måde konstant placerer ham i stormens øje. Nogle eksperter kalder stilen for ny, andre sammenligner den med Ayrton Sennas, mens andre kalder den for sindssyg og farlig. Det var sidste benævnelse, der kom i brug under weekendens begivenhedsrige grand prix på Spa-Franchorchams.

Således var der allerede optræk til ballade i sving 1, da Verstappen valgte at gå på indersiden, til højre for Ferraris Kimi Räikkönen. Pladserne var imidlertid næsten udsolgt på den rute, hvorfor hollænderen måtte vælge en ridetur på de høje kerbs for at undgå kollision og finnen måtte derfor trække lidt til venstre.

For at komplicere manøvren yderligere lå den anden Ferrari-kører, Sebastian Vettel, på ydersiden af sin finske teamkammerat, som han ramte hårdt i siden og derfor snurrede på tværs med hele feltet sværmende omkring sig bier om en krukke honning.

Max Verstappen.
Copyright Red Bull Contentpool


Begge Ferrari-kørerne bebrejder hollænderen hans kørerstil, og henviser også til en episode senere i løbet, hvor Verstappen i allersidste øjeblik, tæt på nedbremsningeszonen ved Les Combes, kørte bredt hvormed Räikkönen måtte bremse hårdt ned for at undgå kollision.

Efter episoden råbte Räikkönen "F****** ridiculous..." på radioen om Verstappens sene retningsskift.

Det preller dog fuldstændig af på den unge hollænder.

"Med den erfaring de har, synes jeg, at de burde være flove over at forårsage et crash og derefter klage over mig," fortalte Verstappen til hollandske medier efter løbet. "De behøver ikke at gøre et drama ud af det, der skete senere. De skal forstå, at jeg ikke er tilfreds med den måde, de ødelagde mit løb på."

”Det var mig, der var ofret i første sving. Du kunne tydeligt se at jeg var på indersiden, næsten 90%,” forsvarer Verstappen sig med.

”Jeg blokerede ikke mit hjul, så det viste at jeg ikke dykkede ind på indersiden men blot forsøgte at gennemføre mit sving.”

Max Verstappen
Copyright Red Bull Contentpool


”Først og fremmest begyndte Kimi at presse mig, men vi rørte ikke hinanden. Men så besluttede Sebastian at køre ind i os begge. Han kørte ind i Kimi og Kimi ramte så mig, hvormed både min frontvinge og gulv (bunden af bilen, red.) blev ødelagt,” lød det videre fra Verstappen.

"Der var plads til tre biler. Da jeg kom ind sammen med Kimi, begyndte han at presse mig. Hvis Vettel ikke havde drejet og blot givet os en meter mere plads, ville vi alle være kommet igennem. På videoen kan du tydeligt se, at når Vettel drejer, kører han ind Räikkönen. Og så bumper Kimi ind i mig."

Og så kom forklaringen på Red Bull-kørerens manøvre senere med Räikkönen ved Les Combes.

"Hvis de ødelægger mit løb, så vil jeg ikke gøre det nemt for dem. Det synes jeg, de burde forstå.”

"Jeg har ikke tænkt mig at sige: 'Kom bare forbi'. Men alt det skete efter sving 1. Hvis det, der skete i sving 1, ikke var hændt, ville jeg ikke have været så aggressiv og presset Räikkönen ud på den måde," indrømmede den 18-årige Red Bull-chauffør.

Der er lagt op til et interessant sidste halvdel af F1-sæsonen.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Belgiens GP: Weekenden i billeder Indbydelse: Hjælp os at interviewe Kevin »