Straf til Alonso

Alpine F1s Fernando Alonso har fået en gridstraf for sammenstødet med teamkammeraten Esteban Ocon under lørdagens sprintløb.

Fernando Alonso. Brasiliens GP 2022 . Copyright Alpine F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 13/11 2022 klokken 12:11

Hele to gange lykkedes det do to Alpine-kørere Esteban Ocon og Fernando Alonso at ramme hinanden på første omgang af lørdagens sprintløb på Interlages-banen i Sao Paolo, Brasilien.

Første gang var i Sving 4, hvor Alonso blev tvunget til at trælle helt ud i kanten af banen ved udgangen af svinget, men det blev lidt mere dramatisk, at begge kørere igen fik kontakt med hinanden på start/mål-langsiden, hvor forvingen på Alonsos bil blev beskadiget efter kontakt med Ocons højre baghjul.

Sammenstødet tvang Alonso til at gå i pit, mens han på vejen derhen over radioen fik gjort verden (og stewards) opmærksom på, hvem skurken var.

"Jeg mistede forvingen takket være vores ven," lød det fra den tidligere verdensmester.

Østrigs Grand Prix 2021. Fernando AlonsoØstrigs Grand Prix 2021. Fernando Alonso
Copyright Alpine F1


Efter løbet blev begge kørere kaldt op på rektors kontor til slag, hvor Alonso erkendte, at han havde "fejlbedømt tidspunktet hvor han skulle trække sig ud (i svinget, red.) og derfor ramte Ocon bagfra, hvorefter hans forvinge ramte Ocons bagdæk".

Efter løbet oplyste Ocon, at han ikke selv havde bemærket det andet sammenstød mellem de to teamkammerater.

Ret usædvanligt virker Alonso nærmest apatisk i sin tilgang til sammenstødene mellem de to staldkammerater.

"Dette er næstsidste løb, og jeg vil bare til Abu Dhabi og teste den grønne bil," sagde den kommende Aston Martin-kører. "Så det er mit hovedmål nu."

Fernando Alonso er allerede mentalt på vej til Aston MartinFernando Alonso er allerede mentalt på vej til Aston Martin
Copyright Alpine F1


"Jeg har været meget tæt på muren i år ved et par lejligheder - i Jeddah, og i Budapest, som jeg også husker det."

"Det ser ud til, at når vi starter for tæt på hinanden, er der dét hér - ja - forsvar i løb. Det er sådan det er, og intet vi kan gøre," lød det lidt opgivende fra Alonso.

Med straffen rykker Alonso tilbage til en startposition på P18 til søndagens brasilianske grandprix. Endvidere får spanieren to strafpoint på sin FIA-superlicens, hvilket bringer ham op på seks af slagsen inden for de sidste 12 måneder.

Med skiftet til Aston Martin får Alonso fornøjelsen at dyste mod teamejerens egen søn, Lance Stroll, som har vist sig leveringsdygtig i sammenstød med sine teamkammerater.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kevin: At være først var en "gamechanger" Brasiliens Grand Prix, løbsresumé: Russell vinder »