Kevin: At være først var en "gamechanger"

Kevin Magnussen reddede hele sæsonen for Haas teamet med en pole position i Brasilien. Alle i teamet gjorde det de skulle - og på det rigtige tidspunkt. Læs reaktionerne fra Kevin og resten af Haas teamet.

Brasiliens Grand Prix 2022: Kevin på pole . Copyright Haas F1

Af: Nicolai Ascanius (nj@bmf1.dk) d. 12/11 2022 klokken 10:11

Alle elsker når et mindre hold laver en sensation og fejrer et godt resultat med kæmpe jubel. De seneste par år har vi set både Ocon, Gasly og Ricciardo lave sensationer midt i et felt der ellers er domineret af tre store teams. I denne weekend var det Kevin Magnussen og Haas der gjorde alt rigtigt!

Brasiliens Grand Prix 2022: Kevin på pole position på InterlagosBrasiliens Grand Prix 2022: Kevin på pole position på Interlagos
Copyright Haas F1


Danskeren startede sit interview med at takke også Günther Steiner og Gene Haas for opbakningen og for at give ham et comeback i denne sæson, efter at russeren Nikita Mazepin blev smidt af holdet pga Ruslands krig mod Ukraine.

"Jeg er virkelig begejstret - teamet sendte mig ud af pitlane som den første bil og det var en gamechanger. Det gav mig det bedste stykke asfalt da regnen kom vi fik pole position [...] jeg er meget glad!"

Magnussen takkede også sin kone og datter som sikkert så begejstret med fra Danmark: "Tak til min familie derhjemme: Louise og Laura"

Steiner også tilfreds

Günther Steiner fremhævede resultatet som en hold-indsats: "Det er et stort øjeblik for Haas F1 Team. Vi har ventet syv år på dette og vi arbejder hårdt; det viser bare at hårdt arbejde og målrettethed betaler sig. Du skal være på det rette sted på det rigtige tidspunkt og jeg synes ikke vi har været heldige. Vi har arbejdet hårdt for at komme hertil. Kevin leverede omgangen da det galdt og det var bedre end de andre under meget svære vilkår."

Sprintløbet venter

Brasiliens Grand Prix 2022: Kevin på pole position på InterlagosBrasiliens Grand Prix 2022: Kevin på pole position på Interlagos
Copyright Haas F1


I denne weekend giver pole position en første startplads i lørdagens sprintkvalifikation som er på 100 km, hvilket bliver 24 omgange (desuden en 60 minutters tidsgrænse) på Interlagos-banen. Max Verstappen blev efter kvalifikationen spurgt til om han regnede med at være forrest efter første sving. Hans korte svar var: "I'm not too worried" - "Jeg er ikke særligt bekymret".

Kevin Magnussen har dog ikke tænkt sig at gøre det for nemt for verdensmesteren. Efter kvalifikationen sagde han blot om strategien: "Maksimalt angreb. Lad os sigte efter at have det sjovt".

Vi har flere gange set danskeren være skarp når han skulle forsvare sin placering, og hele teamet virker top-motiveret til at få det bedste ud af den flotte startplads. Sprintkvalifikation starter kl 20:30 dansk tid og det er desuden teamejer Gene Haas's 70 års fødselsdag i dag! Tillykke til Gene!

OM SKRIBENTEN

Nicolai fra BMF1 Nicolai grundlagde Bil Magasinets Formel 1 side sammen med Allan og har en række Formel 1 web-projekter bag sig. Udover al teknikken, har Nicolai skrevet om Formel 1 siden 1997.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Brasiliens GP: Kvalifikationen LIVE - MAGNUSSEN PÅ Straf til Alonso »