Smedley: Denne kommentar ændrede Massa

Mange tror, at det var ulykken i 2009, der tog pusten fra Felipe Massa, men spørger man hans gode ven og engineer, Rob Smedley, var grunden en helt anden.

Felipe Massa. . Copyright Williams F1

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 17/12 2016 klokken 12:12

Felipe Massa blev længe regnet for at være et af de store talenter i Formel 1, hvilket blandt andet betød at Ferrari havde udset ham som en mulig afløser for Michael Schumacher. Brasilianeren startede da også sin Ferrari-karriere godt ved at slutte som samlet nummer tre i hans første sæson, mens han to sæsoner efter var snublende tæt på at kunne kalde sig Formel 1-verdensmester. Massa kom dog aldrig tættere fordi i 2009 var han ude for en ulykke i Ungarn, som mange mente tog pusten og lysten til at vinde fra ham. Men det er ikke helt tilfældet.

Felipe Massa og Fernando Alonso
Copyright Ferrari Media


Massa blev godt nok aldrig sig selv igen, men det var ikke på grund af ulykken. Spørger man Rob Smedley, som var engineer for brasilianeren den gang, så var det en radiomelding i den efterfølgende sæson, som gjorde, at Felipe Massa aldrig kom tæt på hverken løbssejre eller mesterskaber igen. Under det tyske grand prix i 2010 fik Massa den berømte: "Alonso er hurtigere end dig-kommentar," hvilket skulle vise sig at være et negativt vendepunkt for Massa.

"Jeg tror han synes det var meget svært da han fik den kommentar - svært fordi det pegede i retning af, hvordan teamet ville lægge sit fokus. Jeg vil ikke gå ind og kommentere på, om teamets fokus på Fernando Alonso var rigtigt eller forkert, men det var svært for Felipe at få den kommentar. Fernando er en god kører, hvilket jeg har sagt mange gange, så det var måske det rigtige at gøre. For Felipe var det bare en skidt situation, fordi det var svært for ham at slå tilbage oven på sådan en," lyder det fra Smedley.

Felipe Massa og Rob Smedley
Copyright Williams F1


Felipe Massa nåede at hente 11 sejre i sin Formel 1-karriere, hvoraf alle sammen blev hentet inden ulykken i 2009 og balladen med Alonso i 2010. Brasilianeren har også hentet 41 podieplaceringer, hvoraf størstedelen af dem blev hentet før ulykken i 2009 og før radiomeldingen i Tyskland året efter. Massa formåede at hente 5 podieplaceringer for Ferrari efter kommentaren i Tyskland og tre sæsoner frem, mens han hentede samme antal podieplaceringer i sine første to sæsoner for Williams.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Bottas til Mercedes..... Hvis! Anden sæson svær for Nasr »