Radio Ga Ga fra Ruslands Grand Prix

Så har vi endnu en sending radiomeldinger, og denne gang er det fra Ruslands Grand Prix i sidste weekend. Meldingerne indeholder adskillige sprogblomster, der starter med 'f'.

Ruslands GP 2015 . Copyright Pirelli

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 4/5 2016 klokken 13:05

Selv om radiomeldingerne er stærkt begrænsede qua det nye radioreglement, så dukker der alligevel perler op undervejs om end det er i knapt så omfattende og blomstrende dialoger som tidligere.

Herunder er et udpluk:

Kimi Räikkönen
Fredagens 2. træning gav Kimi Räikkönen en del problemer, men det vil ikke være en overdrivelse at sige, at finnen er meget ærlig i sine tilbagemeldinger til pitten – og det på sin helt egen måde.

Kimi: I will do one extra lap… I f***** it up a bit

Kimi Räikkönen.
Copyright Ferrari F1


Romain Grosjean
Da Romain Grosjean i fredagens 2. træning spandt rundt, gjorde franskmanden det meget hurtigt klart, hvor fejlen lå og hvor gammel den var.

Romain: Guys, there is something not working on the car since China… I don’t know what it is!

Fejlen var altså helt tilbage fra Kinas Grand Prix og i hvert fald ikke Grosjeans, kan man forstå.

Romain Grosjean.
Copyright Haas F1


Kimi Räikkönen
Når kørerne sidder i garagen og venter på at blive sendt ud på banen, har de en monitor foran sig. Af samme årsag er de lige så nysgerrige som os andre, når en konkurrent har problemer. Kimi Räikkönen er ingen undtagelse og tager de muligheder, som byder sig.

Herunder opdager finnen, at Lewis Hamiltons Mercedes er ved at blive adskilt midtvejs under kvalifikationen, og stemmen antyder en slet skjult nysgerrighed… eller er det glæde?

Kimi: You see the video where they’re taking Hamiltons car apart?

Ingeniøren: Yeah, looks like he has a problem.

Af radiomeldingen fremgår det dog ikke, om Kimi derefter udbryder ”YES…”, men man kan forestille sig det.

YES!!!...
Copyright Ferrari Media


Sebastian Vettel
I baseball er man ”out”, hvis pitcheren (manden der kaster bolden) til batteren får denne slået ud. Lykkes dette 3 gange i træk, er det "three strikes and out”.

Det var præcis hvad Sebastian Vettel oplevede, da han hele to gange blev ramt bag fra af Daniil Kvyat og derfor med et brag blev sendt ind i dækbarrieren. "Three stikes and Vettel was out”.

Sebastian: Oh I’m out…

Sebastian: CRASHED!!! Somebody hit me in the f****** rear, Turn 2… and then somebody hit me in the f****** rear AGAIN in Turn 3.

Sebastian: For f****** sake!... HONESTLY!!! What the f*** are we doing here?

Efter løbet fik Vettel mulighed for at fortsætte dialogen med Red Bulls Daniil Kvyat, som også under Kinas Grand Prix formåede at ramme tyskerens Ferrari i sving 1 under starten. Nu kender de to ligesom hinanden og et varmt venskab er under udvikling.

Sebastian Vettel.
Copyright Ferrari Media


Sergio Perez
Et hvert barn elsker at blive bekræftet af far og mor: ”Se, er jeg ikke dygtig?”, og det ser ud som om at Force Indias Sergio Perez ikke helt er vokset fra behovet for denne type anerkendelse.

Sergio: Do you like my pace? Do you like it?

Ingeniøren: You’re doing well, Checo… pace is good.

Do you like my pace? Do you like it?
Copyright Sahara Force India


Man ventede bare på det afsluttende ”du er en stor dreng”, men det kom dog ikke.

Retfærdigvis skal det nævnes, at Perez talte i kode, idet pitten ikke længere må oplyse, om køreren er under eller over sine bedste sektortider. Men farten var god nok til at sikre mexicaneren en samlet niendeplads.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Video: Grosjean leger med Jaguar Alle skal have råd til beskyttelse »