Alle skal have råd til beskyttelse

Formel 1 ser i disse dage på anordninger der kan beskytte kørerne mod hoved skader, der skal dog findes en billig løsning Charlie Whiting vil nemlig have alle skal have råd til det.

Bernie Ecclestone og Charlie Whiting . Copyright FIA Images

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 4/5 2016 klokken 17:05

Ferrari testede deres halo-anordning under vinter testene i Barcelona i februar og marts og Red Bull har netop testet deres canopy skærm i Rusland. Begge beskyttelses anordninger er designet til at sørger for, at kørerne ikke får hoved skader når uheldet er ude. I disse dage er Formel 1 så ved at evalurere de to anordninger, for at se om det eventuelt er noget der skal gøres permanent.

Red Bulls canopy-skærm
Copyright Red Bull Contentpool


Der er naturligvis mange ting som spiller ind når sådan en beslutning skal tages. Spørger man eksempelvis Charlie Whiting, som er løbsdirektør for Formel 1, så er prisen en af tingene.

"Nu skal man jo ikke tale om pris når det drejer sig om kørernes sikkerhed, men det gør jeg så alligevel fordi løsningen skulle gerne være så billig at alle har råd til den. Formel 1 skulle gerne udvikle ting som kan bruges i de lavere kategorier, så derfor er prisen også nød til at være derefter," lyder det fra Whiting.

Ferrari tester et "lukket" cockpit
Copyright Ferrari Media


Man er som nævnt ved at evaluerer de to anordninger, hvilket naturligvis også betyder at man endnu ikke ved om halo eller canopy har en fremtid i Formel 1. Det forlyder dog at en sikkerheds anordning mod hoved skader kan blive en del af reglementet allerede fra 2017, hvis der er en holdbar løsning klar. Så det bliver spændende at se, hvad der sker i den sag

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Radio Ga Ga fra Ruslands Grand Prix Sauber dropper test »