Optakt til Monacos Grand Prix

Formel 1 er i Monaco og klar til det legendariske Grand Prix i de smalle gader. Er Red Bull blevet indhentet, hvad sker der hos Aston Martin, og finder Mercedes farten? Her kan du læse BMF1.dk’s optakt til Monacos Grand Prix.

Esteban Ocon imellem en Mercedes og Ferrari. Monacos GP 2023 . Copyright Alpine F1

Af: Andreas Hansen (ah@bmf1.dk) d. 23/5 2024 klokken 11:05

Formel 1 er nået til de legendariske gader i Monaco, hvor autoværnet lurer om hvert hjørne. Sidste år bød et regnvejr på stor dramatik, men det ser ikke ud til, at det samme bliver tilfældet i år.

Til gengæld skal hjemmebane-helten, Charles Leclerc, forsøge at vende sin dårlige stime i Monaco. I flere år er han blevet ramt af uheld, men måske er det i år, at det vender for monegaskeren. '

Er Red Bull blevet hentet af feltet?
Red Bull har været holdet, man skulle slå, hvis man drømte om en sejr i de seneste år. Nu har både Ferrari og McLaren allerede hentet en sejr i år, og spørgsmålet er derfor, om Red Bulls forspring langsomt er ved at forsvinde?

Feltet kommer i hvert fald tættere på, og specielt McLaren har fundet fart efter deres seneste opgradering. Senest symboliseret ved Lando Norris, der var lige ved at indhente Max Verstappen i slutningen af løbet på Imola. Men også Ferrari er lige i hælene.

Dermed skal Red Bull ikke lave mange fejl, for så kommer de andre altså bagfra og tager sejren. Sergio Perez har ikke vist, at han evner at være der på de dage, hvor Max Verstappen har problemer, og det er et problem for Red Bull. Det viser måske også, at de andre hold har fundet fart, og at Red Bull ikke bare lige kører fra de andre teams som tidligere.

Hvad sker der hos Aston Martin?
Fernando Alonso havde en svær weekend på Imola, hvor spanieren røg ud allerede i Q1 om lørdagen. Løbet blev derfor hurtigt en testsession, mens Lance Stroll i det mindste fik to point med hjem til det britiske team.

Det er dog langt fra det niveau, vi så sidste år, hvor Alonso på dette tidspunkt i sæsonen allerede havde været på podiet flere gange. Sidste år i Monaco var han sågar meget tæt på at tage pole position under kvalifikationen. Derfor bliver det spændende at se, om vi i denne weekend får lidt mere at se fra Alonso.

Det virker som om, at Aston Martin ikke har formået at overføre den gode sæson fra sidste år til 2024. Det må gøre ondt på teamet, som satser stort på Formel 1 og som samtidig bruger ufatteligt mange penge på nye faciliteter. Alonso har forpligtet sig til teamet i de næste år, men det skal gerne vende på et tidspunkt, hvis han ikke skal blive alt for utilfreds.

Hvornår finder Mercedes farten?
Mercedes er svære at blive kloge på i øjeblikket. Toto Wolff er ikke sen til at melde de store ambitioner ud, men det er som om, at der ikke rigtig sker noget hos Mercedes. På trods af opgraderinger, så bliver der stadig klaget over bilens performance.

Samtidig må det gøre ondt at se, hvordan McLaren har taget enorme spring i deres udvikling af bilen. En kundebil, der hele tiden udkonkurrer Mercedes, er ikke just noget, der glæder den gode Toto Wolff. Samtidig har Wolff sagt til Sky, at de i øjeblikket ikke er et sted i udviklingen af bilen, hvor de på forhånd kan have et setup klar forud for weekenden. Derfor ved han heller ikke, hvor teamet står forud for weekendens Grand Prix.

Fakta
Søndag venter der 78 omgange på den legendariske bybane i Monaco, som blot strækker sig 3,3 kilometer. Banen har tilmed kun en enkelt DRS-zone, nemlig på start/mål-langsiden.

Pirelli medbringer samme dæk som i sidste weekend, altså C3, C4 og C5.

Løbet starter kl. 15 og kan i denne weekend følges på TV3, Viaplay og F1 TV Pro.

OM SKRIBENTEN

Andreas fra BMF1 Andreas er studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Bottas rygtes til Williams Personlig konflikt mellem Andretti og Liberty Medi »