Monza forlænger aftale med F1

I dag forventes det, at Formel 1 præsenterer en opdatering af 2020-kalenderen, men allerede nu afsløres det, at Monza har forlænget sin kontrakt yderligere.

Italiens Grand Prix 2018 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 2/6 2020 klokken 10:06

Covid-19-pandemien har amputeret årets Formel 1-kalender til ukendelighed. Således er sæsonens fire første løb nu aflyst: som det er gået op for de fleste sæsonåbningen i Australien, herefter Hollands GP, Monacos og senest Frankrigs GP.

Aflysningerne betyder, at indeværende sæson først får sin debut med et dobbeltløb bag lukkede døre i Østrig d. 5. og 12 juli, og hvad der måtte komme derefter er indtil videre uvist.

Alligevel bekræfter arrangøreren af Italiens Grand Prix, Automobile Club d’Italia, at man dels har udvidet den allerede eksisterende aftale med Formel 1 til også at omfatte 2025, men samtidig løftes sløret også for, at Monza, som den sidste i rækken af europæiske baner, vil lægge asfalt til Italiens Grand Prix d. 6. september - igen dog uden tilskuere.

Italiens Grand Prix 2019. Lewis Hamilton på Monza banenItaliens Grand Prix 2019. Lewis Hamilton på Monza-banen
Copyright Mercedes AMG


Monza bys borgmester, Dario Allevi, var en glad mand, da han bekræftede nyheden til italienske medier.

“Mens mange baner har måttet give op pga. helbredssituationen, så vil Monza være der - omend bag lukkede døre,” udtalte borgmesteren, hvorefter han kom med næste gode nyhed for den legendariske banes mange fans.

“Og Formel 1 har besluttet at udvide kontrakten med vores bane, hvilket er sket for kort tid siden, med endnu et år. Så racerbiler vil fortsætte med at køre igennem Fartens Tempel til og med 2025,” lød det fra Allevi.

Det forventes at Formel 1 offentliggør den opdaterede, men stadig usikre, 2020-kalender senere i dag.

Opdatering...

Den nyeste (foreløbige) løbskalender er her til formiddag blevet offentliggjort. Se den i denne nyhed.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Flere Formel 1-kørere tager afstand fra racisme Claire Williams: Her går det godt »