Claire Williams: Her går det godt

Teamchefen hos Williams, Claire Williams, mener ikke, at teamet er i krise på trods af stor gæld, pantsatte historiske F1-biler og faren for et eventuelt salg af teamet. 2018 var 2019 var bare to dårlige år. Nu er der håb, mener hun.

F1 Østrig 2019 . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 2/6 2020 klokken 11:06

Der har nærmest kun været dårlige nyheder, hvis man er Williams-fan: I 2017 blev teamet trods alt nr. 5 i den samlede stilling, men siden da er det gået kraftigt ned ad bakke, og teamet er endt på suveræne sidstepladser.

Desuden kæmper Williams med økonomien, sponsoren RoKiT og dennes penge er væk, og der er tale om at sælge dele af teamet eller hele teamet.

Men Claire Williams er optimist: "Jeg mener ikke, at vi befinder os i en langvarig nedadgående spiral. Vi har haft to dårlige år. Alle teams kan have to dårlige år. Det kommer an på, hvordan man håndterer problemerne, lærer af sine fejl og kæmper sig tilbage igen,” udtaler Claire Williams iht. motorsport-total.com.

„Da vi endnu ikke har kørt løb i år, har vi ikke kunnet vise, hvilke fremskridt, vi har gjort. Før de to seneste år har vi haft pæn succes: I 2014 og 2015 blev vi nr. 3, og i 2016 og 2017 blev vi nr. 5. Det ville være en overdrivelse eller slet og ret forkert at hævde, at Williams befinder sig i en langfristet nedadgående spiral."

Abu Dhabis Grand Prix 2019. Williams duoenAbu Dhabis Grand Prix 2019. Williams duoen
Copyright Williams F1


Williams har det erklærede mål at få teamet tilbage på det niveau, som det engang havde. Derfor har man omstruktureret meget af selskabet, og "det koster penge. Vi har brug for investeringer for at nå det, som vi vil, og for at nå vores mål i Formel 1."

Samtidigt er Claire Williams meget glad for det nye lave budgetloft: "Jeg er ærligt talt optimistisk hvad angår teamets fremtid, for rammebetingelserne i Formel 1 ændrer sig lige nu."

Tidspunktet for en ny strategisk omstrukturering i forbindelse med det godkendte budgetloft på 145 million US-dollars i 2021 er ifølge Claire Williams "absolut det rigtige".

"Situationen omkring coronavirussen har haft en positiv udvirkning med henblik på, at sporten har revurderet sine regler, især de finansielle regler, så det sikres, at alle ti teams overlever. Budgetloftet er nu betydeligt lavere end oprindeligt planlagt, og det vil have en endnu større effekt for vores team."

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Monza forlænger aftale med F1 BREAKING NEWS: 2020-kalenderen frigivet »