Flere Formel 1-kørere tager afstand fra racisme

Lewis Hamilton har i et Intagram-opslag kritiseret, at han står alene i kampen mod racisme, og at Formel 1 er en sport domineret af hvide mænd. Det varede dog ikke længe, før flere andre kørere reagerede.

Lewis Hamilton . Copyright BMF1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 1/6 2020 klokken 11:06

George Floyds voldsomme død i Minnesota har nået Formel 1.

I et følelsesladet opslag på Instagram beskyldte Lewis Hamilton sine kolleger for med vilje at tie stille og ikke tage stilling til racisme, både i motorsport og racisme generelt.

Hamilton er kendt for at sige sin politiske mening. Han er søn af en indvandrer fra Trinidad/Tobago og voksede op under beskedne forhold i Stevenage i England. Hans far Anthony havde i flere perioder flere jobs for at kunne betale sin søns dyre hobby.

Men nu bakkes Lews Hamilton op af flere af sine kolleger: Lando Norris har på Facebook ændret sit profilbillede til en ”Black Lives Matter”-avatar.

George Russell har også skrevet et længere indlæg på Facebook. Russell skriver bl.a.: ”Det er på tide, at vi alle står sammen og sparker racisme ud af vores samfund en gang for alle. Brug din stemme, spred opmærksomheden om det, så meget du kan. Vi har alle et ansvar for at stoppe uretfærdigheden.”

George Russell, Englands GPGeorge Russell, Englands GP
Copyright BMF1


I et slags svar til Lewis Hamilton skriver Charles Leclerc bl.a. følgende på Twitter: “For at være helt ærlig så syntes jeg ikke det ville være passende og jeg ville ikke have haft det godt med at dele mine tanker om hele situationen på de sociale medier, og det er også årsagen til, at jeg ikke har udtalt mig før nu. Jeg tog helt fejl. Jeg har stadig svært ved at finde ord for den modbydelighed, jeg har set i videoerne på internettet. Racisme skal bekæmpes med handlinger, ikke tavshed.”

Charles Leclerc sidder klar i racerenCharles Leclerc sidder klar i raceren
Copyright Ferrari Media


Desuden har Daniel Ricciardo, Nicholas Latifi og Sergio Perez i skrivende stund også meldt ud på de respektive sociale medier.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Budgetloft og corona: Flere betalende kører på v Monza forlænger aftale med F1 »