Marko: Strafsystemet bør gentænkes

Et af søndagens dramatiske højdepunkter var sammenstødet mellem Lewis Hamilton og Alex Albon i Sving 4 under Østrigs Grand Prix. Beskyldningerne fyger.

Helmut Marko (midten), Christian Horner (th) og Renault F1s teamchef Cyril Abiteboul (tv). Østrigs Grand Prix 2020. . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 6/7 2020 klokken 15:07

Efter lidt stilstand udviklede Østrigs Grand Prix sig meget underholdende, eller dramatisk, alt afhængigt af hvilke øjne der ser det. Et af højdepunkterne var sammenstødet mellem Lewis Hamilton, Mercedes, og Alex Albon, Red Bull, i Sving 4.

Da Albon kom ud på friske dæk efter den tredje Safety Car-periode, så det lovende ud for den 24-årige kørers første podium, eller måske en sejr, og thai-briten gik derfor frisk til opgaven.

Kort efter var Albon oppe i hækvingen på Hamiltons Mercedes, og da de begge gik ind i Sving 4 var Albon på ydersiden af verdensmesteren, men under den meget friske overhaling ramte Red Bull-racerens højre baghjul Mercedesens venstre forhjul, hvorefter angriberen blev sendt i gruset og efterfølgende bagerst i feltet.

Kort efter udgik Albon med et elektrisk problem og Hamilton blev tildelt en 5 sekunders straf for sin andel i sammenstødet og sluttede øget på en fjerdeplads.

Efter løbet blev Red Bulls teamchef, Christian Horner, spurgt af Autosport om der var noget, han ville have gjort anderledes.

Alex Albon foran Lewis Hamilton i Østrigs Grand Prix, 2020.Alex Albon foran Lewis Hamilton i Østrigs Grand Prix, 2020.
Copyright Red Bull Contentpool


“Jeg ved ikke, hvorfor Lewis skulle stikke sit hjul ind der. Jeg har absolut ingen idé,” lød det fra Horner.

“Det er helt klart frustrerende for Alex. Det er anden gang i tre løb, det sker for ham.”

“Alex vidste, at han ikke havde farten på langsiden, men derimod sit ‘grip’ som fordel (nye softdæk, red.) så han vidste, at han kunne passerede ham ud af et sving.”

“Jeg synes faktisk at I skulle spørge Lewis, om der er noget, han ville have gjort anderledes,” svarede Red Bull-chefen.

Red Bulls ‘special advisor’ Helmut Marko var ikke overraskende også stærkt kritisk overfor Lewis Hamilton og ikke mindst den, efter Markos opfattelse, alt for milde 5-sekunders straf.

“Hvis nogen er så åbenlyst skyldig og kun får en tidsstraf på fem sekunder og derved forbliver i pointene, er det simpelthen ikke fair,” har Marko ifølge Speedweek udtalt til den østrigske TV-station ORF.

”I forhold til hvad han gør, og hvad han mister, betyder det jo ingenting.”

”Vi havde en lignende situation i Brasilien i 2019. Det handlede også om andenpladsen. Og Hamilton gav også Alex et skub dengang.”

”Jeg mener, det er på tide at genoverveje hele dette system!”

“Om han (Hamilton, red.) slutter som nr. to eller fire… hvad betyder det? Vores løb ødelagde han i hvert fald totalt,” sagde Marko.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Albon kunne have vundet løbet Østrigs GP dagen derpå »