Ingeniør: Kevin har totalt ændret attitude

Det er en anden Kevin Magnussen, med en totalt ændret attitude, der er vendt tilbage til Formel 1 og Haas.

Hollands GP fredag . Copyright Haas F1 - LAT Photo

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 26/9 2022 klokken 12:09

Efter en tur til sportsvognrace, og et enkelt vikar-visit til IndyCar, er det en totalt ændret Kevin Magnussen, der er vendt tilbage til Formel 1 i 2022. Det siger Haas' løbsingeniører, Ayao Komatsu, til tyske Motorsport-total.com.

Både Magnussen og teamkammeraten Romain Grosjean røg på porten, da Haas F1 i slutningen af 2020-sæsonen kom i økonomiske vanskeligheder, hvorefter teamet indgik kontrakt med Mick Schumacher og russiske Nikita Mazepin. Begge kørere var unge, billige og med markant økonomisk opbakning til det amerikanske teams slunkne kasse.

"Kevins attitude og mentale tilstand er som nat og dag i forhold til for to år siden," sagde Komatsu, som tidligere har arbejdet for F1-teamene BAR-Honda, Renault og Lotus.

Canadas Grand Prix 2022. Kevin Magnussen under fredagens træningerCanadas Grand Prix 2022. Kevin Magnussen under fredagens træninger
Copyright Haas F1


"Han er kommet tilbage og er meget mere moden efter sit års fri. Det er en sand fornøjelse at arbejde sammen med ham."

"Og han fokuserer ikke engang på at slå sin teamkammerat. Han tænker altid på teamet."

I samme interview kritiserede Komatsu Schumachers indstilling, specielt møntet på de negative udtalelser efter Østrigs Grand Prix, hvor tyskeren havde udtrykt utilfredshed både privat og offentligt over Haas-teamets strategi under løbet sprintkvalifikation.

Kevin Magnussen foran Mick Schumacher. Østrigs GP 2022Kevin Magnussen foran Mick Schumacher. Østrigs GP 2022
Copyright Haas F1 - LAT Photo


Den japanske ingeniør erkendte dog, at der også er naturlig forklaring på de to køreres attitude, da duoen simpelthen er på vidt forskellige stadier af deres karriere og modenhed. Der er seks års aldersforskel, hvor Schumacher er 23 år og Magnussen 29 år gammel.

"For fem år siden ville Kevin have været nøjagtig den samme, som Mick er i dag," sagde Komatsu.

"Unge kørere vil altid slå deres holdkammerat først. Kevin vil selvfølgelig også slå Mick, men det er ikke hans første fokus. Han er over det," lød det fra Komatsu, der samtidig også roste Schumacher for at være utrolig hurtig til at lære af sin danske teamkammerat.

Det er stadig uafklaret, om Haas F1 forlænger kontrakten med Mick Schumacher for 2023, hvorimod Magnussen fortsætter i det amerikanske team næste sæson.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« HAAS-Alfa Romeo på tegnebrættet McLaren fejrer Asien »