Räikkönens løbsingeniør til Magnussen

Haas har netop præsenteret holdets nye løbsingeniør, og det må siges at være en erfaren herre, Haas har fået fat i. Han har været med på sidelinjen med flere store navne, og kan træde til med kort varsel.

Hollands GP fredag . Copyright Haas F1 - LAT Photo

Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 13/9 2022 klokken 15:09

Kevin Magnussen har haft forskellige ingeniører henover sæsonen. Det hele startede ud med Ed Regan, som blev rykket tilbage til hovedkontoret tidligere på året, da planen er, at han skal forlade teamet ved årets udgang.

Derfor blev jagten sat ind på at finde en erstatning til den hurtige dansker.

Der blev fundet en midlertidig løsning til de tre løb efter sommerpausen. Her faldt valget på Dominic Hayes, som tidligere har været løbsingeniør for Grosjean.

Nu har Haas afløseren på plads, og valget er faldet på en gammel kending i F1, nemlig Mark Slade.

Slade har tidligere været ingeniør for store teams som McLaren, hvor han startede i 1991. I 2010 skiftede han til Renault. Året efter nappede han et enkelt år for Mercedes, før han vendte tilbage til, hvad der var omdøbt, Lotus (det nuværende Alpine).

Det er også en erfaren herre Haas har fået i stalden til at arbejde sammen med danskeren. For Slade var løbsingeniør for ingen ringere end Kimi Räikkönen.

Slade har arbejdet med flere af de store navne i F1, heriblandt legenderne Michael Schumacher og Mika Häkkinen, samt David Coulthard. Senest har kørerne heddet Nico Hülkenberg og Esteban Ocon.

Planen er, at Slade overtager roret for Kevins ingeniørarbejde fra næste løb i Singapore.

OM SKRIBENTEN

Nicki fra BMF1 Nicki har været en del af BMF1 siden 2018, og han er en stor bilnørd, som altid har været fan af motorsport.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Italiens GP: Weekenden i billeder BMF1.dk’s Power Rating: Italiens GP »