Englands GP: Dagen Derpå

Sæsonens mest dramatiske øjeblik skete på Hamiltons hjemmebane på Silverstone, hvor han kolliderede med Verstappen.

Englands Grand Prix 2021 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Simon Kraglund (sk@bmf1.dk) d. 19/7 2021 klokken 13:07

Siden sæsonstarten har der været optakt til et sammenstød mellem kamphanerne Hamilton og Verstappen, som ville have store konsekvenser.

Værst gik det for Red Bull-køreren som blev ramt på venstre baghjul af briten i sving 9 og blev sendt direkte ud i barrieren med en fart på 250 km/t med en G-kraft på 51 G.

Verstappen blev fløjet direkte med helikopter over til det nærmeste hospital, hvor han blev udskrevet sent i aftes, efter hollænderen skulle igennem diverse sikkerhedscheck.

Dagen derpå er det stadig kollisionen mellem Hamilton og Verstappen, der fylder.

Red Bull-bossen, Christian Horner, vurderede, at det var beskidt kørsel fra Hamiltons side, og at han aldrig skulle have prøvet på at overhale Verstappen på indersiden ind til det hurtige sving 9.

Helmut Marko gik skridtet længere end Horner og foreslog at den syvdobbelte verdensmester skulle straffes med en udelukkelse fra næste løb.

Verstappen kom også med en opdatering, hvor han var rasende på Hamiltons jubel efter løbet, som hollænderen fandt respektløst. Udover det mente han ikke, at straffen til Hamilton var hård nok.

Red Bull-køreren har også efterfølgende ‘unfollowet’ Hamilton på instagram.

Den syvdobbelte verdensmester var ikke enig med straffen han blev tildelt, og han forstår ikke, hvorfor Verstappen er så aggressiv.

“Jeg synes ikke, at jeg skal undskylde for hændelsen efter kun at have set episoden kort. Vi er derude for at køre racerløb,” lød det fra briten.

Vi fik også hørt radioer fra både Red Bull - og Mercedes-ledelsen, hvor de argumenterede for/imod en straf til Hamilton. Det endte med en 10-sekundersstraf, som verdensmesteren afsonede under sit første pitstop.

Løbsdirektøren, Michael Masi, har forklaret at straffen ikke giver et retvisende billede af konsekvenserne uheldet havde for Verstappen og Red Bull.

Masi forsvarer dog straffen, fordi han tidligere har haft møder med holdene om, hvordan straffene skal uddeles.

“Hvis man ser på det under den særlige omstændighed, så er det grunden til at for nogle år tilbage gjorde holdene eller holdets ledere en klar skelnen mellem, at de ikke ville have konsekvenserne taget i betragtning. De ville have det baseret på selve hændelsen,” lød det fra Masi.

Efter sammenstødet blev det røde flag viftet, og det giver holdene mulighed for at reparere bilerne, og Mercedes har bekræftet, at Hamilton ville have udgået, hvis det ikke var for det røde flag.

Lewis Hamilton har efterfølgende modtaget racistiske kommentarer, hvorfor Formel 1 spreder budskabet om at slå hårdt ned på racisme.

OM SKRIBENTEN

Simon fra BMF1 Simon er stor Formel 1 fan og har fulgt sporten tæt siden 2005.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hamilton reddet af rødt flag Formel 1-eksperten: Hamiltons straf var i orden »