Reaktioner fra kørerne

Efter uheldet i søndagens Formel 1 løb på Silverstone, er der kommet mange reaktioner fra feltets kører, herunder også Hamilton. De fleste ønsker ikke at drage en konklusion.

Englands Grand Prix 2021 . Copyright Mercedes AMG

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 19/7 2021 klokken 09:07

Overordnet set, kunne man hurtigt begrave denne nyhed, da de fleste af de kørere der udtaler sig, ikke ønsker at pege fingre af de to parter der var involveret i det voldsomme uheld, der sendte Max Verstappen i dæk-barrieren i sving 9.

Men selvom der ikke bliver peget fingre, har de alle en holdning.

Fernando Alonso En mand der selv er kendt for, ikke at give en millimeter for meget plads til sine modstandere: "Han (Hamilton) kan jo ikke bare opløse sig selv. Han var oppe på indersiden da de gik ind i svinget, hvor der var plads til begge. Det var uheldigt, men jeg ser ikke at det var noget nogen af dem gjorde med vilje!"

Daniel Ricciardo Mr. Late Braker. En mand der kan udbremse de fleste. "Det var virkelig et forfærdeligt uheld der kom ud af deres kontakt, men sådan er det jo ofte når det går så stærkt."

"Når man kører så hurtigt, side om side, ind i et sving som dette, vil det påvirke bilens aerodynamik, især for Lewis, hvilket begge bør vide. Når det er sagt, mener jeg at de begge var lige lovligt tæt på grænsen."

"Lewis gik nok for hårdt efter den og mistede en smule downforce, som fik ham til at glide ind i siden på Max. Men I får mig ikke til at sidde her og være dommer over hvem der gjorde noget forkert."


Lando Norris Den unge hurtige britte, der med hastige skridt nærmer sig Hamilton og meget vel kan blive den næste mangedobbelte verdensmester:

"Jeg ved det ikke rigtigt. Det er meget vanskeligt spørgsmål, men der er ingen tvivl om, at de begge gik hårdt efter det sving."

"Som jeg ser det, så fejlbedømte Lewis det en anelse, hvilket udløste uheldet, men jeg vil ikke bebrejde nogen her. Det er racing.!"

Lewis Hamilton Den forsvarende verdensmester, der var den ene part af uheldet.

"Jeg forsøgte at give ham plads. Jeg var langt oppe på siden af ham, men der var ingen af os, der ville give sig og så sker der sådan noget."

"Lige inden svinget, fik jeg ham til at trække til venstre, da jeg lavede et træk der kunne se ud som om jeg ville gå den vej, hvorefter jeg smuttede højre om ham. Jeg så at han ikke ville bakke ud af det kort inden vi ramte hinanden."

"Der var intet jeg kunne gøre!"

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Englands GP: Løbsresume Hamilton reddet af rødt flag »