Hamilton reddet af rødt flag

Havde søndagens løb ikke fået det røde flag, efter uheldet mellem Verstappen og Hamilton, ville Hamilton med stor sandsynlighed været blevet nød til at udgå med en kritisk fejl på bilen.

Pirelli på Spa . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 19/7 2021 klokken 11:07

Lewis Hamilton vandt søndagens løb på Silverstone, til trods for et uheld på første omgang og en straf på 10 sekunder.

Men ifølge Mercedes løbsingeniør Andrew Shovlin, var det meget tæt på at Hamilton også havde været nød til at udgå.

Da det røde flag kom ud, var det til stor hjælp for Mercedes, der lige efter uheldet så at der var skader på Hamiltons ene fælg, som de skulle reagere på.

På TV billederne så vi, at Mercedes mekanikerne satte en sensor fast, der måler bremsetemperaturene, da denne var blevet revet løst under sammenstødet med Verstappen.

"Det var godt at få den sat fast, men ikke noget der ville have afgørende betydning for bilen," kom det fra Andrew Shovlin.

Noget vi ikke så, var at Mercedes skiftede hjul på Hamiltons racer, af sikkerhedsmæssige grunde, hvorfor det ikke talte med som et dækskifte og skulle være med samme dæktype.

Der var en skade på den ene fælg, som de ikke kunne se fra pitten, men som let kunne have fået den til at kollapse og sende Hamilton ud af løbet.

Havde Formel 1 valgt at fortsætte bag sikkerhedsbilen, mens reparationen af barrieren blev gennemført, ville det have kostet Hamilton mindst et ekstra pit stop, hvis de havde opdaget det i tide.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Reaktioner fra kørerne Englands GP: Dagen Derpå »