Europas GP: 2.frie træning. Vettel hurtigst

Første frie træning bød på et utroligt tæt løb, som Pastor Maldonado i Williams formåede at slutte på toppen af. Kan Williams raceren med Maldonado gøre det igen, eller vil Mercedes AMG rykke i front som spået?

Sebastian Vettel . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 22/6 2012 klokken 15:06

Årets nok mest overraskende løbsvinder, Williams køreren Pastor Maldonado, viste sig under den første træning forud for Europas Formel 1 Grand Prix i Valencia, som værende særdeles hurtig igen.

De forudsete høje temperature i den spanske havneby, udeblev og blev i stedet erstattet af overskyet, men dog tørt vejr, med luft temperatur på 25 grader og en asfalt temperatur på 34 grader, hvilket angiveligt skulle passe Mercedes rigtigt godt.

Roman Grosjean i den sorte Lotus racer, fik æren af være første mand ude på banen til 2. træning, hvilket han straks fulgte op med at være den første der satte en tid, der som en første forsøgstid, indikerede at formiddagens hurtigste tider, nok ville blive slået, selvom han ikke var hurtigere end Maldonado på dette tidspunkt.

Allerede 15 minutter inde i træningen, ser vi tider tæt på de 1.40. Tilmed er der mindre end et sekund mellem nummer 1 og nummer 12 på dette tidspunkt. Der er ikke plads til den mindste kørerfejl, hvis man vil være med helt fremme.

Mark Webber meldte hurtigt ud, at han havde nogle problemer med at gearer ned, men det påvirker angiveligt ikke hans tider så meget, da han efter 17 minutter er noteret for den næst hurtigste tid.

Efter 24 minutter sker det så, som flere såkaldte eksperter har forudset. Michael Schumacher rykker op i front af feltet, med en hurtigste tid på 1.40.169. Kort efter melder tyskeren dog tilbage til pitten, at han mener han har et problem med bilen.

Da der er gået en halv time, rykker Rosberg forbi Schumacher, dog blot med 15 tusindedele sekund afstand til Schumacher, og understreger således at Mercedes AMG er hurtige i denne weekend også.

Rosbergs tid holder dog kun lige knapt et minut, da Jenson Button langt om længe har fået gang i McLaren raceren og sætter en ny hurtigste tid, og bliver den første med en 1.39 tid, dog under to tiendedele sekund hurtigere end Rosberg, hvilket ikke er imponerende, da Button satte den hurtige tid på Super Soft dækkene, mens Rosberg var på Medium dækkene.

Button får dog kun lov til at sole sig i få sekunder, inden Rosberg igen tager spidsen, stadig på weekendens hårde dæk.

Fernando Alonso ville også være med, da han efter 40 minutter indtog pole, med første tid nede på 1.39.7. Dog på de bløde dæk som Rosberg fortsat har til gode at bruge tid på.

Kort efter Alonsos hurtige tur rundt på den spanske bane, prøvede feltets anden spanier, Pedro de la Rosa, at gøre det lige så hurtigt i HRT raceren, hvilket sendte ham ud over kanten og direkte i barrieren. Den HRT kom ikke ud igen i denne træning. Kun gult flag på grund af uheldet, så træningen kunne fortsætte uden de store problemer.

Kort efter de la Rosas afkørsel, sætter Schumacher en ny hurtigste tid, der er mere end en tiendedel hurtigere end den Alonso formåede at sætte.

I takt med at banen bliver bedre, falder tiderne stille og roligt. Begge Lotus racere er nu at finde i top 5, med Grosjean hurtigst af de to, igen.

Raïkkönen rykker dog hurtigt en plads ned, da Sebastian Vettel viser, at Red Bull raceren er hurtig på den snævre bane. Med bløde dæk, sætter han en tid på 1.39.334, hvilket er markant hurtigere end det vi hidtil har set.

Efter den første time, var Vettel fortsat den hurtigste mand, men Hulkenberg var ikke langt efter i Force India raceren. Mere præcist var han kun 131 tusindedele sekund efter verdensmesteren.

Med 20 minutter tilbage af træningen, ændrede samtlige hold deres træningsmetode og begynte at kører med tunge biler, så de kunne se hvor meget det påvirker bilen, dæk og ikke mindst tiderne. Det betød at der i det stykke tid, ikke blev sat en tid der bare var i nærheden af de hurtige tider vi så blot 10 minutter tidligere.

McLaren, der har haft en lidt dårlig 2. træning, valgte at øve pit-stop, da der fortsat var 5 minutter tilbage af træningen. Hamiltons hurtigste tid, er mere end 8 tiendedele sekund langsommere end Vettels bedste.

Sebastian Vettel slutter som dagens hurtigste mand og viser på den måde, at Red Bull er at regne blandt favoritterne til at tage Pole og sejr i denne weekend, hvilket i givet fald vil sætte en stopper for nye vindere.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Europas GP: 1. frie træning. Maldonado hurtigst Europas Grand Prix - Kvalifikation: Vettel på pole »