En 8. vinder i Valencia?

Er Formel 1 feltet ved at falde til ro, eller vil vi se endnu en ny vinder når vi kommer til Spanien i weekenden for at afvikle Europas Grand Prix, på gadebanen i Valencia? Lotus kunne være et bud.

Det var kun rosevand, men Kimi skulle alligevel have en stor slurk . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 18/6 2012 klokken 10:06

Jenson Button, Fernando Alonso, Nico Rosberg, Sebastian Vettel, Pastor Maldonado, Mark Webber og Lewis Hamilton har alle prøvet at stå øverst på podiet i år.

7 vindere i 7 løb, tilmed er det kun McLaren og Red Bull der har formået at få to øverst kørere på podiet, hvilket er med til at understrege at de nye regler har gjort feltet mere jævnbyrdigt og mesterskabet totalt åbent.

Et hold der endnu ikke har haft en øverst, men som har været tæt på, er Lotus. Skal de sikre årets 8. vinder?

Kimi Raïkkönen lagde fra land i overbevisende stil i Lotusen, men det er hans holdkammerart Grosjean der har sikret holdet de bedste resultater, senest med en andenplads i Canada, foran Perez i Sauber, hvilket også kan være et bud på en vinder.

Raïkkönen har haft det lidt svært med raceren, men tilpasninger af primært styrtøj, har løbende fået ham til at føle sig bedre tilpas, men samtidig er resultaterne blevet ringere. Dog kan det kommende løb i Valencia, meget vel blive et vendepunkt for finnen, som helt sikkert skal regnes som en outsider til sejren.

Med fokus på de kørere der kan vinde i Valencia, men som ikke tidligere har vundet i år, er det også muligt af en af de to Sauber kørere, kan være med til at sikre tårer i øjnene på Peter Sauber.

Det er især Perez der anses som en stærk kandidat til det ultimative topresultat, men hans japanske holdkammerart Kobayashi har også vist sig særdeles hurtig i den stærke Sauber racer.

Sidste kandidat til en sejr, som ikke har været der før i år, er Michael Schumacher. Han har en hurtig bil og han har vist at han er hurtig i år, men han har også været forfulgt at uheld. Så med en Mercedes AMG racer i topform, vil han være et rigtigt godt bud på en mulig 8. vinder i år.

En ting er dog sikker, det har aldrig været svære at forudse hvem der vinder, end denne sæson.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Webber afviser Ferrari kontakt Billetfirma konkurs »