Bahrains GP: 3. frie træning

Sidste træning inden kvalifikationen til Bahrains Formel 1 Grand Prix er overstået. Rosberg var igen hurtigst, men Sebastian Vettel var meget tæt på den anden tysker. Der er lagt op til endnu en meget spændende kvalifikation og ikke mindst et tæt løb.

Nico Rosbergs første sejr . Copyright Daimler-Benz

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 21/4 2012 klokken 11:04

Den sidste times træning forud for kvalifikationen til søndagens Formel 1 løb i Bahrain er netop overstået.

Dis over banen, som siges at være en form for sand, sikrede at temperaturene ikke fløj så hurtigt til vejrs, som det vi så fredag, hvilket så ud til at være godt for de fleste hold.

Men eftersom sanddisen forventes at lette helt inden kvalifikationen og løbet ligeledes forventes at blive afviklet under en højtstående ørkensol, ville de fleste hold nok være mest tilfreds med at denne træning også var under samme forhold.
Men når det så ikke foreholder sig sådan, må man jo bare få det bedste ud af det man har at arbejde med.

Sanddisen lod dog ikke til at påvirke grebet på banen, hvor Red Bull igen var et af de hold der viste gode takter, samtidig med at Ferrari endnu engang så nærmest håbløse ud, selvom Alonso formår at få mere ud af bilen end det den ser ud til at kunne.

Noget tyder dog på, at det nye tophold i Formel 1, er Mercedes AMG. Rosberg har fået selvtillid der minder om det vi oplevede hos Vettel sidste år, hvilket har givet ham vinger som om han er på Red Bull. Schumacher er også med helt fremme, men Rosberg lader til at have fundet de vise sten vedr. hvordan man sætter Mercedesen op optimalt og ikke mindst kører den optimalt.

Lotus klarer sig også rigtigt godt, med begge biler i top 10 og en Raïkkönen der bare virker sulten efter at komme på podiet igen.

Når det går skidt for Ferrari, er der begyndt at vise sig en trend om, at det gør Sauber også. De to biler har efterhånden så meget til fælles at de også er begyndt at performe ens. Det der lader til at gøre forskellen, er kørerne.
Værd er det så at bemærke, at Alonso er den hurtigste af de fire, mens Massa er den langsomste. Skidt for Massa, der efterhånden må være løbet tør for undskyldninger.

Der er lagt op til en spændende kvalifikation om få timer, hvor Rosberg må stå som favorit til at tage en ny pole. Kun Vettel var tæt på Mercedes AMG køreren.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Bahrains GP: 2. frie træning Bahrains GP - Kvalifikation: Vettel på pole »