Bahrains GP: 2. frie træning

En anden træning, hvor Nico Rosberg i Mercedes AMG sluttede hurtigst, forfulgt af Red Bulls to biler, bød på utrolig megen banetid for alle hold, på nær Force India, der valgte at skippe denne træning på grund af de forestående demonstrationer.

Nico Rosbergs første sejr . Copyright Daimler-Benz

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 20/4 2012 klokken 14:04

Force India holdet, der var tæt på uroligheder i går, har valgt at køre en kort træning, hvis de overhovedet vil deltage i den, så de kan nå tilbage til deres hotel, inden de annoncerede protester begynder kort efter træningsafslutningen.

Karthekeyan er hurtigt ude i HRT raceren og påbegynder straks en omgang på tid. Han er dog fortsat meget langsom.

Med den hast der er biler på banen, kunne det godt tyde på at Force India ikke er de eneste der vil stoppe før tid, så de kan komme hjem i sikkerhed.

Button er hurtig til at sætte en god tid, men mere end 5 minutter holder den ikke, før Mark Webber, der havde det lidt svært under den første træning, rykker forbi, kun for at blive overgået af Rosberg.

Filipe Massa klokker en tid, der er hele 6 sekunder langsommere end Rosbergs hurtigste. Det ser svært ud for Ferrari.

Vettel kom så lige på banen og blev første mand under 1.34, med en tid der hed 1.33.639, hvilket er næsten 7 tiendedele sekund hurtigere en Schumachers hurtigste tid.

Der har været en del der har udtalt sig om, at Mercedes kun klarede sig så godt i Kina på grund af de lave temperature og at de ville få det svært under de varme forhold. De er blevet sat til skamme af Rosberg, der efter en halv time, var den første til at sætte under 1.33, med en tid på 1.32.816.

Samtidig med at der kommer meldinger frem om de forestående demonstrationer, så virker det hele mere panikagtigt på banen.

Der er konstant mange ude og der bliver testet med bløde dæk allerede nu. Også tunge biler er på banen, heriblandt Webber.

Hvis vi kan bruge dagens træninger til noget, så lader det til at Red Bull er ved at være tilbage i front. De er meget tæt på de hurtigste. Ferrari på den anden side, ser ud til at gå fra slem til værre. Kun Alonso lader til at kunne håndtere den umulige Ferrari nogenlunde.

Formodningerne om at holdene ville stoppe før tid, har ikke vist sig at holde stik. Flere hold arbejder på deres løbssetup. Hvilket betyder at vi næppe ser nogle forsøg på at slå Rosbergs hurtigste tid.

Force India, der helt fravalgte 2. træning, vil have en del arbejde at udføre under den 3. træning.

De tungtlastede biler, med bløde dæk, er omkring 8 sekunder langsommere rundt end Rosbergs bedste tid. Kimi Raïkkönen er dog ikke helt så langt efter, men har også været ude i længere tid, hvilket naturligvis gør hans Lotus lettere end Hamiltons nytankede McLaren.

Den mest action prægede anden træning i mands minde er overstået. Rosberg slutter på toppen, men foran Webber og Vettel denne gang. Meget tyder på at vi vil få endnu et spændende løb på søndag.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Barrichello tager ære for Williams-fremgang Bahrains GP: 3. frie træning »