Bahrains GP: 1. frie træning

Så lykkedes det at få Formel 1 bilerne ud på banen i Bahrain. Alt ser ud til at ånde fred og ro udenfor banen, så fokus kan holdes på det det virkelig drejer sig om, nemlig Formel 1. Hamilton slutter som den hurtigste.

Lewis Hamilton . Copyright Mercedes AMG

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 20/4 2012 klokken 10:04

Da træningssessionen blev åbnet, var det interessant at se, at der blev kørt en del støv op fra bilerne, til trods for at banen lige var blevet støvsuget. Sand og støv, er en af de helt store udfordringer ved dette løb.

De fleste hold vælger at sende en af deres racere ud på en installationsomgang helt fra starten, men altså kun en af dem, ikke begge som normalt. Angiveligt er det for at spare lidt på dækkene, da de første biler vil optage en del sand i første sæt dæk, hvilket betyder at første sæt hurtigt vil være ubrugelige.

Bemærkelsesværdigt er det, at der stort set ikke er en eneste tilskuere at se på det stort opslåede tilskuerområde.

20 minutter inde i første træning, blev de første tider sat. Det var de to Force India kørere der valgte at sikre sig den første profilering, dog hurtigt forfulgt af Sauber med Kobayashi.

Godt halvvejs inde i træningen, begynder der at blive sat nogle fornuftige tider. Vettel er med Red Bull raceren på dette tidspunkt hurtigst, lige foran Raïkkönen.

Med lidt over 40 minutter tilbage af træningen, rykker Rosberg sin Mercedes helt op i nakken af Vettels Red Bull racer, tæt forfulgt af Schumacher. Button ligger 4.

Bane temperaturen nærmer sig de 40 grader, hvilket kan gå hen og vise sig som noget af en udfordring for Mercedes, men måske har de virkelig fået styr på deres temperaturer?

McLaren med Lewis Hamilton melder sig ind i kampen i takt med banen bliver bedre. Hamilton er hurtigst af alle, med 34 minutter tilbage af denne første træning. Bedste tid er nu nede på 1.33.572.

Sidst i denne træning, var vi med ombord hos Alonso, der viste med al tydelighed, at hans Ferrari ikke var sat op som den skulle.
Det var nærmest som at se en god gammel Minardi, med store og mange retudslag. Det så mildest talt forfærdeligt ud.

Di Resta tester som den første de bløde dæk, med 6 minutter tilbage, hvilket sender ham op som nummer 3. Det er dog værd at bemærke, at han var hurtig under de to første sektorer, men langsom under den tredje.

Hamilton slutter hurtigst efter første træning, dog ikke meget hurtigere end Vettel.

Men vi kan næppe konkludere meget ud af toppen, dog er det tydeligt at Ferrari har en del arbejde inden den anden træning. Alonso slutter nede som nummer 13 og Massa nede som nummer 15, begge omkring 2 sekunder langsommere end Hamilton.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Små ændringer i Monaco Barrichello tager ære for Williams-fremgang »