Tysklands GP - 3. frie træning - Live

3. frie træning bliver McLarens sidste chance for at finde et set-up der kan hente Ferrari og Red Bull. Samtidig er det Mercedes sidste chance for at gøre det samme mod McLaren.

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 23/7 2011 klokken 11:07

Ambrosio er første mand på banen, men kort efter følger resten af feltet, med undtagelse af de 2 McLaren og Heikki Kovalainen. Stort set alle kører blot en installations omgang.

Det forlyder at Schumacher har problemer med sin KERS og at Heidfeld har fået skiftet sit udstødnings layout siden i går. Han skal altså nu køre med den foran vendte udstødning. Williams har til i dag fået monteret blown air diffuser, for første gang i år.


McLarens har nu også kørt en installations omgang, men derudover er det kun de små hold der gør ret meget ud af det. Kobayashi er hurtigste mand på dette tidspunkt.
Rosberg forlader pitten, og får over radioen at vide at hans støddæmpere, cambervinkel og bundplade er blevet skiftet.

Nico Rosberg Copyright Daimler-Benz

Nu kommer der nogle lidt mere prominente navne ud. Heidfeld er hurtigst, efterfulgt af Schumacher, men tiderne bliver hurtigt slået af Perez og ikke mindst Rosberg. Sidstnævnte er på hårde dæk, så det er nok ikke nu vi skal lægge for meget i tiderne.

Schumacher forsøger en hurtig omgang, men laver et par fejl. Hurtigste mand er stadig Rosberg med 1.34.872 hvilktet skal ses i forhold til gårsdagen tider der var ca. 2-3 sekunder hurtigere.

Schumacher forsøger igen, og denne gang lykkes det. Han er nu hurtigste mand med 1.34.418

Over radioen har Mercedes GP fortalt deres kørere at hurtigste tid skal sættes på 3. omgang de er ude, sandsynligvis pga. det kølige vejr, og den høje luftfugtighed. Der trues med regn til Kvalifikationen.

Hamilton er nu på banen som den første af top 6 kørerne. Hans tid er nu ikke imponerende på hans første omgang, og han ender som den 4. hurtigste. Samtidig kommer Vettel ud.

Andet forsøg fra Hamilton ser lidt bedre ud, og han er nu hurtigste mand. I mellemtiden er Button også kommet igang, og tager hurtigste tid.

Kobayashi sætter sig på 3. hurtigste tid, mens Vettel er igang med et nyt forsøg som giver ham 4. bedste tid.

Perez er nu hurtigste mand, men i modsætning til de andre, på bløde dæk. Samtidig viser Alonso at han også kan være med, og laver en bedste tid af alle på 1.33.302 - på hårde dæk.


Fernando Alonso Copyright Ferrari Media

Webber sætter nu 2. hurtigste tid, meget tæt på Alonso. Det er dog tydeligt at Ferrarien var hurtigere til at få varme i dækkene end Red Bull-raceren.

Rosberg går ud på bløde dæk, og tager en bedste tid af alle på 1.31.911, efterfulgt af Webber og Vettel.

Vettel forbedrer sin egen bedste tid på hårde dæk, men når ikke op i nærheden af Rosbergs tid.

Sutil sætter nu anden hurtigste tid af alle. Lidt overraskende men samtidig er Di Resta også meget hurtig i sin Force India, og komme ind på en tid der minder om Sutils. Spændende om Force India har fundet lidt hastighed til denne weekend.

Det forlyder samtidig at Liuzzi har måttet skifte gearkasse på sin HRT, hvilket giver ham en straf på 5 placeringer på gridden.

Vitantonio Liuzzi Copyright Motion-Company

Alonso er nu ude på bløde dæk, og begynder den første omgang på bløde dæk bland top-holdende. Massa kommer også ud.

Alonso sætter en tid på 1.31.138 og er dermed solidt den hurtigste af alle. Massa i en lignede konfiguration sætter kun 5. bedste tid.

Button kommer nu også ud på det bløde dæk. Forskellen på bløde på hårde dæk ligner 2 sekunder.

Button kan ikke helt følge med Alonsos tid, men forbedrer sin egen tid markant ved at have fået de bløde dæk på. Hvad der er mere interessant er, at McLaren pludseligt er kommet meget tættere på Ferrari og Red Bull end de har været det før i denne weekend.

Hamilton sætter nu anden bedste tid, men den tid bliver slået af Webber. Vettel begynder nu sin omgang.

Sebastian Vettel Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Med 3 minutter tilbage af denne træning, er det klart at Alonso er meget hurtig, men McLaren har ændret deres set-up så radicalt at de har hentet de andre i sektor 1 og 2, dog på bekostning af sektor 3 hvor de hidtil har været bedst. Hamilton melder sin tilfredshed til pitten, med ordene: "this pace is good".

Vettel sætter nu bedste tid, efterfulgt af Webber. Begge gjorde på deres 3. omgang i modsætning til Alonso og begge McLaren der ikke har kørt 3 hurtige omgange i træk.

Samtidig prøver Chandhok at rette gruset af med sin bundplade, og giver dermed lidt overarbejde til sine mekaninkere. Bilen er uskadt, men dæk og set-up er ødelagte på Lotus'en.

Bedste tider går til: Vettel (1.30.916), Webber, Alonso, Hamilton, Button, Rosberg, Massa, Sutil, Schumacher, Maldonaldo.

Kvalifikationen skal nok blive spændende, og vi følger den her på BMF1.








Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Tysklands GP – 2. frie træning - Live Tysklands GP - Kvalifikation: Webber på pole »