Tysklands GP – 2. frie træning - Live

Efter at have set de sædvanlige ligge i front under den første frie træning, er det nu tid til at sætte racerne op til søndagens løb. Vi kan nok forvente at det ”gratis” test-dæk fra Pirelli kommer meget i brug igen.

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 22/7 2011 klokken 14:07

Karun Chandok som igen har fundet vej til Formel 1, lægger flot ud for Lotus med at spinne ud i græsset, dog uden at der sker skade på raceren, og således er 2. frie træning skudt i gang.

Hamilton synes åbenbart at chandoks manøvre var så imponerende, at han 2 minutter efter udbremser sig selv, og også ryger af banen, dog igen uden skader til følge.

Interessant nok, forlyder det fra Renault at Petrov vil køre med udstødning foran, som vi kender det fra Renault i år, mens Nick Heidfeld vil køre med den bagud vendte udstødning som de brugte på Silverstone. Årsagen kendes ikke, men det er vel for at se hvad der er bedst til denne bane.

Mens Alonso og Vettel slås om de bedste tider, informerer Hamilton sin pit om at der stadig er en del understyring der skal fixes på hans McLaren. Noget som Massa også klager over på hans Ferrari. Begge kører på hårde dæk.

20 minutter inde i træningen begynder Webber at blande sig i topkampen, men Alonso er stadig den hurtigste, og har 0.6 sekund til Webber og 0,8 til Vettel.

Petrov er nu 4. hurtigst, men stadig 0,9 sekund fra Alonso.

Skyerne trækker sammen, og Alonso informerer pitten om begyndende dryppen, men pitten fortæller ham at der ikke er udsigt til regn de næste 30 minutter – ifølge radaren.

Williams er ude i en stærkt opgraderet version, om end tiderne stadig ikke imponerer.

Fernando Alonso Copyright Ferrari Media

Alonso lave et lock-up og ryger ud i gruset. Han finder dog ind på banen igen, men kører i pit og skifter til bløde dæk. Umiddelbart efter sætter Webber en fantomtid på 1.31.770 og er dermed hurtigste mand.

Michael Schumacher, der har haft lidt svært ved at finde sig tilpas i raceren i denne weekend, sætter 4. bedste tid.

Nu viser Felipe Massa tænder, og sætter en tid på 1.32.354 samtidig med at Alonso ryger en smule udenfor banen igen. Williams køererne melder nu også om meget fugt i luften.

McLaren har brugt lidt tid på at ændre set-up’et på Hamiltons racer, men han er stadig 0,8 sekund efter de hurtigste. Button er nu også kommet på banen igen i et forsøg på at lave noget fornuftigt. Helt godt lader det dog ikke til at blive, da han misser bremse punkter og slækker på gassen på nogle steder man ikke ville forvente det.

Jenson Button Copyright McLaren Media

Det forlyder samtidig at Buemi har problemer med at hans motor sætter ud, og hans bil bliver skilt ad. Timo Glock afprøver nu græsset fugtighed, for at konstatere at der er vådt.

Hamilton forsøger igen, men er 0.9 sekund efter bedste tid. Han melder over radioen at den omgang indeholdt det maksimale bilen kunne klare, og hvis han pressede den mere, ville den ryge af banen. Det ser ikke godt ud for McLaren.

Webber er igen hurtigste mand, efter at have forbedret sin tid.

Schumacher og Rosberg holder sig som de bedste efter Red Bull og Ferrari, og er dermed foran begge McLaren-racerne.

Michael Schumacher Copyright Daimler-Benz

Kovalainen er nu ude at afprøve Lotus'ens evner som traktor, men finder tilbage på asfalten igen.

Vettel har haft en hurtig omgang, men formår hverken at passere Webber eller Alonso.

Da Alonso forsøger at overhale Schumacher ind i et skarpt sving, bliver han afvist, og må broadside rundt på bedste speedway manér.

Hamilton får at vide at han er hurtig i sektor 1 og 3, mens sektor 2 halter. Button er ude med mekaniske problemer, og ses ikke mere på banen i dag. De tider han har sat har været uden KERS, så det kunne have noget med det at gøre.

Samtidig med at McLaren kommer med opløftende nyt om Hamiltons hastighed til løbet, fortæller de at Buttons problemer ikke har noget med KERS at gøre.

Mark Webber Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Som træningen går mod sin slutning, sker der ikke en masse revolutionerende, da de fleste tester med høj brændstofmængde.

Vettel er ude på en sidste omgang, men er over 5 sekunder fra den bedste tid.

Alonso brugte sidste omgang på at træne i at overhale Petrov, en egenskab han jo manglede under det sidste løb i sidste sæson. Det lykkedes dog heller ikke denne gang.

Bedste tider går til: Webber (1.31.711), Alonso, Vettel, Massa, Schumacher, Rosberg, Hamilton, Heidfeld, Petrov og Sutil.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Tysklands GP: 1. frie træning. Alonso hurtigst Tysklands GP - 3. frie træning - Live »