• Forside

Sønnike dropper farmand

Igennem de sidste mange år har vi været vant til at se Lewis Hamiltons far som en fast bestanddel af McLaren-pitten. Nu har Lewis valgt at droppe sin far som manager, hvilket mange har ønsket, da senior har haft for meget indflydelse på junior.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 3/3 2010 klokken 06:03

Det har sikkert ikke været nemt for Lewis Hamilton at bryde med sin far, der igennem mange år knoklede med flere jobs for at støtte sønnens motorsportskarriere. Det nære familieforhold og de afsavn Anthony Hamilton har haft, betyder en del for Lewis.

Farmand var der til at fejre sønnikes VM i 2008.
Copyright McLaren


Men efter flere år som vellønnet kører hos McLaren har Lewis betalt sin far tilbage mange gange tilbage i form af hans managerbetaling, og i går under en telekonference offentliggjorde Lewis, at han havde brudt med sin far, dog kun som manager.

Ifølge Lewis Hamilton har det været planen siden 2007, at farmand Anthony Hamilton skulle erstattes af en anden person.

Lewis Hamilton og McLaren teamchef Martin Whitmarsh.
Copyright McLaren


Det skriver avisen ’Daily Telegraph’.

”Men i alt den tid (i F1) har vi snakket om at tage en anden ind, men vi følte os ikke sikre på, at det var det rigtige at gøre. Jeg tror, at vi nu er nået til det punkt, hvor vi er klar til at tage dette skridt – og jeg mener, at det er et positivt skridt’.”

Anthony Hamilton er flere gange beskyldt for at ville have indflydelse på McLarens beslutninger. Det skulle blandt andet have ført til flere opgør med tidligere teamchef Ron Dennis.

Ifølge Lewis så vil farmand ikke længere være en fast del af inventaret hos McLaren.

”Han har været til alle løb i min karriere, så det bliver en ny oplevelse for ham.”

Anthony Hamilton er dog stadig manager, og han har Force Indias tredjekører Paul di Resta i sin stald foruden, at han har opsat firmaet GP Prep, der er et firma der tilbyder unge kørere en mulighed for at teste en Formel 1-racer.