Optakt til Canadas Grand Prix

Efter Monacos Grand Prix, som blev lidt af en lang affære, er Formel 1-feltet nået til Canada. Red Bull skal tilbage på sporet, og det slår gnister hos Alpine. Her kan du læse BMF1.dk’s optakt til Canadas Grand Prix.

Starten er gået med Max Verstappen forrest fulgt af Lewis Hamilton og Fernando Alonso. Canadas GP 2023 . Copyright Getty Images/Red Bull Content Pool

Af: Andreas Hansen (ah@bmf1.dk) d. 4/6 2024 klokken 15:06

Formel 1 er nået til Canada, hvor den famøse ”wall of champions” venter kørerne på Circuit Gilles Villeneuve. Ferrari kommer med en sejr i bagagen fra Monaco, og det lægger pres på Red Bull, som skal tilbage på sejrssporet.

Derudover ankommer Alpine til Canada med to kørere, som bestemt ikke er på god fod, og handskerne er i den grad røget af hos det franske team.

Red Bull skal tilbage på sporet
Red Bull havde en svær weekend senest i Monaco, hvor Max Verstappen sluttede sekser, mens Sergio Perez udgik på første omgang. Den dårlige weekend lægger pres på Red Bull, som lige nu kun er 24 point Ferrari i konstruktørmesterskabet. Samtidig er Verstappens forspring i kørernes VM-stilling nede på 31 point.

Det ligner mere og mere, at hold som Ferrari og McLaren har hentet en stor del af forspringet til Red Bull. Det så vi blandt andet på Imola, hvor Lando Norris var meget tæt på at tage sejren på de sidste omgange. Red Bull kan altså ikke slappe af som sidste år, hvor Verstappen som regel var væk efter første sving.

På trods af at konkurrenterne kommer tættere på, så har Red Bull stadig den bedste bil, og man må forvente, at holdet er anderledes stærke i den kommende weekend i Canada. Det store spørgsmål er, om Sergio Perez kan vende skuffelsen i Monaco til noget positivt i denne weekend.

Gnister hos Alpine
Det slog gnister i Monaco mellem de to Alpine-kørere. Efter løbet var stemningen da også til den dårlige side, og der blev spekuleret i, om Esteban Ocon ville sidde over i Canada, som straf for kollisionen med Pierre Gasly.

Men Ocon kører i Canada, dog har han en straf på fem placeringer med sig efter Monaco. Mandag kom det desuden frem, at Ocon er fortid hos Alpine efter denne sæson.

Med Ocon velvidende om, at hans fremtid ikke ligger hos Alpine, bliver det spændende at se, hvordan han tackler resten af sæsonen herfra. Han har ikke længere noget at miste i forhold til et sæde hos Alpine, så vi må forvente en aggressiv Ocon i de kommende løb.

Fakta
Søndag skal der køres 70 omgange på Circuit Gilles-Villeneuve, som byder på 14 sving fordelt på 4,3 kilometer asfalt. Der er tre DRS-zoner på banen, hvor den første er mellem sving syv og otte, den anden på baglangsiden mellem sving 11 og 13, mens den sidste er på start/mål-langsiden.

Ligesom i de foregående løb medbringer Pirelli til denne weekend de blødeste dæk i form af C3, C4 og C5.

Startskuddet lyder kl. 20 søndag aften. Løbet kan følges på TV3+, Viaplay og F1 TV Pro.

OM SKRIBENTEN

Andreas fra BMF1 Andreas er studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« BREAKING: Red Bull giver Perez et år mere 2025, Hvordan ser det ud indtil nu? »