Red Bull: Horner vinder intern magtkamp

Meget tyder på, at Red Bull-teamchefen Christian Horner har vundet den interne magtkamp hos Red Bull over de østrigske ejere og Helmut Marko. Det kan få langsigtede konsekvenser, og en vigtig medarbejder har allerede forladt Red Bull.

Helmut Marko (tv) og Christian Horner (th). Saudi Arabiens GP 2024 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 2/4 2024 klokken 13:04

Magtkampen mellem Christian Horner og den thailandske Red Bull-ejer Chalerm Yoovidhia på den ene side og de østrigske ejere Mark Mateschitz, CEO Oliver Mintzlaff og motorsportschefen Helmut Marko ser ud til at være afgjort:

Christian Horner ser ud til at blive siddende som teamchef og ender med at få mere magt hos både Red Bull og søsterteamet RB, hvad angår valget af kørere. Det skriver den tyske udgave af F1-Insider.

Englands Grand Prix 2023. Red Bull teamchef Christian Horner sammen med sin kone Geri Horner (tidligere Halliwell)Englands Grand Prix 2023. Red Bull teamchef Christian Horner sammen med sin kone Geri Horner (tidligere Halliwell)
Copyright Red Bull Contentpool


Da Horner støttes ubetinget af Chalerm Yoovidhia, som har en andel på 51 procent af Red Bull, kan de østrigske medejere ikke gøre det store for at få fjernet den efterhånden meget omtalte Red Bull-teamchef.

Såfremt Christian Horner bliver, stiger sandsynligheden for, at flere prominente navne som Max Verstappen, Adrian Newey og Helmut Marko forlader Red Bull. Der går desuden rygter om, at østrigerne kan vælge at trække Red Bull-navnet helt ud af Formel 1.

Max Verstappens chefmekaniker Lee Stevenson har allerede meldt ud på de sociale medier, at han forlader Red Bull – sandsynligvis til fordel for Sauber/Audi – efter at have været ansat hos Red Bull siden 2006.

Desuden går der rygter om, at Lance Stroll har givet Adrian Newey et tilbud om at komme til Aston Martin, hvis forhandlingerne med Ferrari ikke skulle blive til noget.

Red Bulls chefdesigner, Adrian NeweyRed Bulls chefdesigner, Adrian Newey
Copyright Red Bull Contentpool


Derudover beretter magasinet BusinessF1 om, at den såkaldte uvildige undersøgelse af Christian Horners adfærd over for den nu suspenderede kvindelige medarbejder slet ikke var så uvildig, som man gerne ville have troet:

Den uafhængige advokat, der ledte den uvildige undersøgelse, der endte med af frikende Horner, skulle angiveligt have været alt andet end uafhængig men rent faktisk Yoovidhias stedfortræder i London.

BusinessF1 bringer derudover en reportage på 16 sider om Chalerm Yoovidhias tvivlsomme handlinger i Thailand, bl.a. om, hvordan han forsøgte at få sin søn Vorayuth (39 år) frikendt for en årelang fængselsstraf: Sønnen havde i en alkohol- og narkotikapåvirket tilstand dræbt en motorcykelbetjent med sin Ferrari tilbage i september 2012.

Det er næppe tilfældigt, at den sag tages op netop nu.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Breaking: Magnussen til Mercedes Albert Park kan få åbningsløbet tilbage »